Горещи новиниПолитика

Общинският съвет се събра за последно, изпратиха местните парламентаристи с плакети

Последно заседание в мандат 2019-2023 г. проведе Великотърновският общински съвет. На него бяха гледани 18 точки, след което имаше тържествено изпращане в Ритуалната зала на Общината.

„За мен беше чест, благодаря ви. Това, което правим, го правим за Велико Търново. Сигурен съм, че и кметът така мисли. Благодаря на него, на цялата администрация и на всички кметове. Най-важни са гражданите на Велико Търново“, обърна се към всички председателят на Общинския съвет Венцислав Спирдонов.

Той връчи специално подготвени плакети и химикали с имената на общинските съветници. Много от тях благодариха на колегите си, а с поздрав към всички се обърна и кметът Даниел Панов. Той определи изтичащия мандат като много по-различен от останалите.

„Този мандат няма аналог в историята на местната власт. Две години с ковид, повече от една година политически боричкания и бюджет, приеман два пъти в средата на годината. Но бих казал, че той е успешен за Велико Търново благодарение на всички вас в тази зала. Искам да благодаря на администрацията, защото нервите, които опъваха, се отразяват на здравето им и на техните семейства. Не си вземам довиждане с вас. Благодаря на заместниците си, защото се справихме с трудни ситуации. На вас, общински съветници, искам да благодаря. Приемам критиката като градивна и най-важното, това е демокрацията. Благодаря за всички критики, искам да ви кажа, че всеки от вас носи добрината в сърцето си“, сподели кметът.

Плакет беше връчен и на Даниел Панов, на неговите заместници, директорите на дирекции, главния архитект, кметовете и кметските наместници в населените места от общината.

Ръководството на Общината си направи обща снимка с общинските съветници, а след това и с кметовете на населени места и администрацията. На практика след няколко дни започва реалната предизборна кампания. От великотърновските избиратели зависи колко от настоящите местни парламентаристи ще се закълнат на първата сесия в новия мандат, която се очаква да бъде през ноември. Повечето от тях обаче отново ще бъдат кандидати за съветници, а някои и за кметове.

Екип „Борба“

 

One thought on “Общинският съвет се събра за последно, изпратиха местните парламентаристи с плакети

  • За някой това се е превърнало в професия!Моля,да имат морала и в следващия парламент да не им виждаме повече физиономиите.Окопали се заради привилегиите и изгодите,а не заради каузите,в които е смисъла на този обществен орган.Отвратително!

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *