Здраве

„В СБАЛ по Кардиология изпълняваме програмата „Превенция на исхемичния мозъчен инсулт“

ГРИЖАТА ЗА ВАШИЯ ЖИВОТ Е НАША ГРИЖА ДО ЖИВОТ!

Прегледът включва безплатен ултразвуков скрининг на рисковите групи (пациенти прекарали мозъчен инсулт или преходно разстройство на мозъчното кръвообращение в миналото, установена исхемична болест на сърцето или хронична недостатъчност на кръвообращението на краката) за наличие на стенози на сънните артерии, които са причина за 15-20% от исхемичните мозъчни инсулти. Инсултът или преходното разстройство на мозъчното кръвообращение (TIA) са първата проява на тези стенози. В зависимост от резултата от ултразвука, екип от специалисти избира терапевтичния подход: медикаментозно лечение, поставяне на стент в СБАЛК Велико Търново или операция за премахване на плаката в МБАЛ“Сърце и Мозък“. Пациентът разполага с резултатите от всички диагностични и терапевтични процедури при желание за второ мнение.

С възможностите за експертна ехокардиография вкл. 3D при нас, както и високотехнологичните скенер и ядреномагнитен резонанс изследвания в МБАЛ“Сърце и Мозък“, можем да бъдем полезни както при диагностиката на целия спектър сърдечно-съдови заболявания, така и при необходимост от второ мнение при предстояща операция или медикаментозно лечение.

Д-р Валентин Кръстев, водещ кардиолог и част от екипа на СБАЛК Велико Търново, ще проведе ултразвуково изследване и доплер на каротидните артерии за оценка на състоянието им.

Има богат опит в инвазивната кардиология и е експерт по ехокардиография. Член е на Дружеството на кардиолозите в България и Дружеството по интервенционална кардиология, Европейското дружество по кардиология, членува в съвета по кардиоонкология, съвета по мозъчно-съдови инциденти и европейската асоциация за перкутанни сърдечносъдови интервенции. Членува и в Американското кардиологично дружество и Американската сърдечна асоциация, европейското дружество по сърдечносъдова и интервенционална радиология и дружеството по сърдечносъдова компютърна томография.

Необходимо е предварително да се запише час на тел: 062/632 020 или 0884 117 423

или на регистратура на болницата в гр. Велико Търново

на адрес: гр. Велико Търново, ул. „Бузлуджа“1“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *