Новини

Месечен хороскоп за септември 2023 г.

Септември стартира със седем ретроградни планети – всичко ще върви трудно и с повече усилия, втората му половина е подходяща за нови начинания

 

Септември – предвестникът на идващата есен.

Месецът, през който лятото поема своята последна глътка въздух и предава щафетата на по-забързаното и ангажирано ежедневие. Дни, пълни със задачи, подготовка за новата учебна и работна година. Ако в началото на 2023-та на небето нямаше нито една ретроградна планета, то сега картинката е съвсем различна. Започваме месеца с цели седем ретроградни планети – Меркурий, Венера, Сатурн, Уран, Нептун, Плутон и Хирон. Не бива да се учудваме, ако всичко се случва бавно, мудно и с много усилия от наша страна. Около официалния празник – 6 септември, Венера и Юпитер забавят движенията си до нулева скорост. След това двете планети ще си разменят щафетата на ретроградност. Венера тръгва отново директна по орбитата си, а Юпитер става ретрограден. Той ще ни предостави един по-дълъг период, в който можем да „бръкнем“ надълбоко в душите си и да извадим оттам неподозирани таланти и умения, които да са ни нужни за справяне в бъдеще. На 15 септември настъпва новолуние в Дева – един чудесен момент за ново начало, както и за откриване на новата учебна година за учениците. От 16 септември Меркурий вече е директен по своята орбита. Можете да подпишете отлаганите договори и споразумения, както и да закупите желаната техника. Есенното равноденствие настъпва на 23 септември точно в 9.49 часа. С него настъпва и есента. Сезон, през който обръщаме повече внимание на задачите и ежедневието, отколкото на почивките и авантюрите. Чака ни сериозна есен, когато ще ни се наложи да правим важни избори.


ОВЕН

Време за спестяване

Вашият летен бюджет има още малко възможност да бъде изстискан и затова през първите дни от месеца вие ще харчите за неща, които в друг случай не бихте си позволили. Директната Венера от 4 септември ще подобри любовния ви живот, като разкрие пред вас възможност за романтични бягства, които възнамерявате да предприемете. Необвързаните имат сериозни предпоставки да срещнат подходяща половинка през този месец. Юпитер, който в хороскопа ви управлява дългите пътувания, започва своята ретроградност от 4-ти септември. Ще се изкушите да си признаете сами на себе си, че през лятото се заситихте от пътувания, преживявания и почивки и може би е по-добре през този месец да обърнете повече внимание на бюджета си, започвайки по-сериозно да спестявате за черни дни.


ТЕЛЕЦ

Придобивате мъдрост

Септември смело може да се нарече един от добрите ви месеци за тази година. Вашата управителка Венера е директна от 3-то число, а и през целия месец ще получавате щедрата подкрепа на Юпитер в Телец. Е, дори и да е ретрограден, Юпитер дава възможност за разширение. Ще ви се стори, че пред вас животът се отваря и вие имате по-малко пречки от преди. По-малко поводи за лошо настроение. Ще имате все повече усещането, че дори и да направите малко за себе си, това ще се усеща и ще си личи много повече от друг път. Сега прогресът работи за ваша сметка. Опитайте да смилате всяко знание, което сте получили и да усвоите всяко умение, което да е във ваш плюс. Очаква ви месец за обучение, осъзнаване и придобиване на мъдрост.


БЛИЗНАЦИ

Много пътувания

 

Венера през този месец тръгва отново директна по своята орбита, освобождавайки сектор от хороскопа, който отговаря за пътуванията на близки разстояния при вас. Пригответе си един сак за съботно-неделен багаж, който да ви е подготвен винаги, защото ще се случва така, че в петък ще разбирате накъде ще тръгвате през поредния уикенд. И всичко това ще ви се харесва, защото ще посещавате често пъти роднини, приятели и близки, които не сте виждали от дълго време. След 15 септември Меркурий, вашият управител, се връща отново в директната си фаза. Ще се разкрият множество възможности за разширяване на деловия кръгозор, започване на бизнес или разширяване на настоящия. Много делови трудности ще отпаднат от самосебе си, а и идва време за подписване на договори и закупуване на нова техника. Въпроси, които ще си зададете в началото на месеца, ще намерят своя логичен отговор в края му. Не бързайте. Всичко ще се изясни.


РАК

Помислете за здравето си

Ще успеете да разрешите някои финансови проблеми, които ви бяха налегнали в началото на лятото заради ретроградната Венера. Е, от 3 септември тя тръгва директна по своята орбита и ще ви опрости максимално тази сфера на живота. Време е да се погрижите за здравето си и да започнете да търсите по-чисти продукти за гозбите на своята трапеза. Ориентирайте се към чисти продукти и фермерски пазари. Нужно ви е, за да подобрите функцията на стомаха и да се лишите от досадните киселини. На 23 септември идва есента и Слънцето навлиза във Везни. Това е времето, когато вие ще искате да прекарвате повече часове в дома си. Може да започнете и ремонт вкъщи. Директният Меркурий през втората половина от месеца ще ви улесни много работата в службата и така ще можете да отделяте повече време за семейството си.


ЛЪВ

Време за възход

Време е за възход, издигане и постигане на най-добрата ви върхова форма през месец септември. От 3-то число Венера отново се завръща в директната си фаза и това се случва точно във вашия знак. Ще отшумят актуалните за последните два месеца междуличностни проблеми в живота ви, както и проблемите в общуването със служебната среда. Време е да обърнете повече внимание на себе си, на собствените си възгледи и желания. Да се научите да ги сбъдвате, без да зависите от някого или от нещо. Меркурий също тръгва в директна фаза, за да ви освободи от страховете за действие. Всъщност, през септември е нужно да се простите със стари проблеми, старо мислене и стари чувства, които ви задържат под повърхността и не ви дават възможност да се възкачите горе на лъвския трон, където всъщност ви е мястото.


ДЕВА

Отпадат ограничения

И при вас е време някои ограничения да си тръгнат лека-полека от живота ви. На първо място, Венера от 4-то число на месеца тръгва директна по своята орбита, за да отключи някои ваши скрити таланти, както и да се простите с някои проблеми с финансите или имущество. Такива проблеми вие имахте в последните един-два месеца и всъщност те се превърнаха в център на мислите ви. Е, вече всичко може да потръгне и лека-полека да се подреди. Меркурий е ретрограден до 15 септември, но за вас ретроградността на тази планета не е от особено голяма тежест. Напротив, дори ви дава възможност да преподредите някои неща в живота си – лични взаимоотношения, приоритети, мечти, цели… През втората половина от месеца планирайте пътуване, което да ви достави удоволствие и вдъхновение.


ВЕЗНИ

Вдъхновяващ месец

Като представители на знак, управляван от Венера, вие ще бъдете особено развълнувани от връщането й от ретроградно към директно движение след 4 септември. Ще го преживеете като усещане за връщане към себе си, като получаване на ясен сигнал, че е време да продължите напред, отново вперени в бъдещето си. Работете върху хармонията в живота си и върху това да постигате съгласие между себе си и хората, които ви заобикалят. Само така ще постигнете онова съвършенство, към което се стремяхте в последните месеци. Слънцето навлиза във вашия знак и започва есенният сезон, носещ прохлада, повече забързаност, но и нови надежди. Стегнете се и постигнете желаните цели. Очаква ви вдъхновяващ месец.


СКОРПИОН

Време за почистване

За вас септември носи забавяне и е подходящо време не за действия, а за изчакване. Марс напредва във Везни, а това не е най-силният сектор от вашия хороскоп. Често пъти ще бъдете заядливи и докачливи, когато някой не похвалва положени от вас усилия. А вие заради хората ли полагате усилия, или заради себе си? Венера и Меркурий стават директни по орбитата си, но това няма да е достатъчно условие, за да действате и да бъдете настъпателни. Септември е по-скоро един подготвителен месец за вас, предхождащ по-активния и благоприятен октомври. Сега се отдайте на планиране и разчистване на малките пречки, които през октомври биха забавили движението и устрема ви напред. Чистете, сечете клони, помитайте шумата от опадалите листа. Простете се със старото, за да дойде съвсем скоро новото в живота ви.


СТРЕЛЕЦ

Стягайте куфарите

Хороскопът за септември отправя надежди, че куфарът ви е стегнат (но не толкова пълен, за да можете да се върнете с подаръци и сувенири от местата, които ще посетите). Директната Венера ще се движи в сектор от хороскопа ви, който отговаря за далечните пътешествия, свързани с излизане зад граница, ползване на самолетен транспорт или пък круиз. Време е за незабравима и по-екзотична ваканция. Тя при вас идва в края на лятото, но пък ще сложи венеца на почивния сезон. Ако се притеснявате, че в хороскопа ви не идва и думичка за работа, това не е така. Между пътуванията и почивките вие ще поработвате доста, дори ще трябва да наваксвате или предварително, или след това ангажиментите си. Но пък усещането ще е за лекота и лежерност, дори и да сте натоварени малко повече в служебните дни.


КОЗИРОГ

Добри шансове

През септември, подтикнати от вече директното движение на Венера в Лъв, вие ще се опитате да създадете мост между вас и хората наоколо, за да хармонизирате взаимоотношенията си, да омекотите неравностите и да заработите още по-добре заедно. Не се страхувайте да напомните на длъжниците си, че не сте забравили за това, че имат дълг към вас. Не е изключено да имате малко повече затруднения от чисто организационен характер в първата половина от месеца. Това обаче не бива да ви лишава от намеренията ви да пътувате и да се разнообразявате. Все още сезонът е подходящ за някоя почивка. Добрата новина през месеца е, че и любовният ви живот има възможност да подобри своя облик, а професионалният да потръгне напред. От вас зависи. От това да не се отказвате, видите ли трудност пред себе си.


ВОДОЛЕЙ

Промяна в социалния живот

Това лято ретроградната Венера повлия най-вече на вашите взаимоотношения и тъй като нейната ретроградна фаза приключва на 3 септември, от 4-ти нататък вие ще достигнете важен крайъгълен камък или повратна точка с някои от най-значимите за вас хора. При необвързаните представители се отварят възможности за интересни и изпълнени със страст срещи. При бизнесмените също шансовете не са никак лоши, особено след 15 септември, когато Меркурий тръгва по своята орбита директно. Септемврийското сияние на Венера в хороскопа отваря за вас благоприятен период за промяна и на социалния ви статус, ако се нуждаете от такъв. На 23 септември Слънцето навлиза във Везни, откъдето ще ви огрее със своята есенна светлина. Време е за нови мечти, идеи и желания. Не забравяйте да си ги набележите.


РИБИ

Всичко се подобрява

Ретроградното движение на Венера в последните два месеца доведе до много аномалии във вашия живот – здравословно неразположение, драми на работното място, служебни бъркотии, както и такива от чисто битов характер. Е, сега е време и за добрата новина. От 4 септември Венера тръгва директна по своята орбита, давайки ви шанс всички онези неразбории да се наредят от само себе си. Е, не съвсем от само себе си, защото има нужда и вие да побутнете нещата. Иска се много малка активност, за да ви потръгне. От 15 септември Меркурий също вдига запора върху действията ви и ще видите как и в деловата ви дейност нещата ще придобият друг, по-приятен и спокоен облик. Ретроградният Юпитер ще ви направи малко по-омиротворени и спокойни в действията, ще ви помогне в следващите четири месеца да обръщате внимание и да се наслаждавате на ежедневните дреболии, които ви правят щастливи – сутрешното кафе, красотата на природата…


Тодор Емилов-Тео

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *