Горещи новиниОбщество

Голямата Николина Чакърдъкова се раздаде докрай на публиката и даде началото на Голямото търновско хоро

Голямата Николина Чакърдъкова пя от сърце и душа за търновци, раздаде се докрай на хилядната публика, а тя й отвърна с обич и бурни аплодисменти. Любимата народна певица изнесе запомнящ се концерт с Неврокопския ансамбъл в Деня на Независимостта, а множеството  приглася на всяка нейна песен.

 

 

 

„Скъпи великотърновци, скъпи сънародници! Много се радвам, че на този красив български празник ние отново гостуваме тук, в старата столица. Душата ми се пълни, за мен е чест и гордост да бъда днес заедно с вас – на 22 септември, Независимостта на България”, с тези откриващи събитието думи се обърна към публиката Николина Чакърдъкова.

Концертът започна в обявения час и тъкмо, когато изпълнителите на не твърде устойчивата сцена и хората пред сградата на Общината се разпяха и разиграха, проблем с озвучаването прекъсна за близо половин час програмата. За чест на великотърновци никой и не си помисли да си тръгва, а лъчезарната Николина Чакърдъкова запълни неловката пауза като даде тон за две познати и обичани от всички песни – „Македонско девойче” и „Хубава си моя горо”, които бяха изпълнени от нея акапелно и от публиката. След като техническия проблем бе отстранен тя запя с кристалния си глас любимите на поколения българи песни…и не спря до 19 часа.

Преди това, точно в 18 часа обяви началото на Голямото търновско хоро, което се изви на няколко ката, задмина пощата, а гледката бе наистина красива и впечатляваща. Николина пее, хората играят, истински празник…

А като награда за труда през целия дълъг празничен ден, екипът на в. „Борба” не остана назад и също изтропа „Елено моме” и „Дайчово хоро”.

 

Ана Райковска

Сн. авторката

One thought on “Голямата Николина Чакърдъкова се раздаде докрай на публиката и даде началото на Голямото търновско хоро

  • Хоротропството, шевиците, вдигането на високи пилони с байряци за някои е белег на голям патрЕотиъм.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *