Водещи новиниОбществоПавликени

Продължава изграждането на нов водопровод към Върбовка

ПРОДЪЛЖАВА ИЗГРАЖДАНЕТО НА НОВ И ДОПЪЛНИТЕЛЕН ВОДОПРОВОД КЪМ ПАВЛИКЕНСКОТО СЕЛО ВЪРБОВКА, съобщи кметът на общината инж. Емануил Манолов

Екипът извършва монтажни действия дори в празничните дни, въпреки че още не са преведени необходимите средства от Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

ПРОДЪЛЖАВА ИЗГРАЖДАНЕТО НА НОВ И ДОПЪЛНИТЕЛЕН ВОДОПРОВОД КЪМ ПАВЛИКЕНСКОТО СЕЛО ВЪРБОВКА, съобщи кметът на общината инж. Емануил Манолов...
Инж. Емануил Манолов и Ивелин Розинов проверяват монтажните работи по водопровода.

„Имаме устно уверение от МРРБ. Строителите осъзнават колко е важно ден по-скоро да започне експлоатацията на новия водопровод. Колко страшна е кризата за вода във Върбовка. Благодаря им! Удовлетворен съм, че сме направили правилния избор на строител“, каза инж. Манолов.

Той и кметът на Върбовка Ивелин Розинов инспектираха на място изграждането на водопровода. С постановление на Министерски съвет от декември миналата година бяха отпуснати само 50% от договорените 1,1 млн. лв. Вторият транш още се очаква. С направата на водопровода ще бъде решен проблемът с безводието в селото, а в същото време питейната вода ще бъде достатъчно и в Димча, защото към този момент двете населени места се захранват от един общ напорен резервоар.

В СЪЩОТО ВРЕМЕ 85% ОТ ВОДОПРОВОДНАТА МРЕЖА НА ПАВЛИКЕНИ ВЕЧЕ Е ИЗЦЯЛО ПОДМЕНЕНА.

Работата по изграждането беше разделена на няколко подетапа. До момента са вложени 7 млн. лв., а за останалата част ще бъдат необходими още 2,5 млн. За последния етап е проведена поръчка под условие, защото средствата все още не са налични.

Михаил МИХАЛЕВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *