ОбществоПавликени

С 308 205 лв. модернизират зоопарка в Павликени

С ПО-АТРАКТИВЕН И ПРИВЕТЛИВ ОБЛИК ЩЕ СЕ СДОБИЕ ЗООПАРКЪТ В ПАВЛИКЕНИ, КОЙТО Е ЕДИНСТВЕНИЯТ ТАКЪВ ОБЕКТ В ОБЛАСТТА

Това ще се случи по проект, финансиран по мярка МИГ и със средства от местната хазна. Инвестицията ще е на обща стойност 308 205 лв. без ДДС.

„Подготвяме цялостна модернизация на обекта, която ще започне с обновяване на клетката на мечката и създаване на Център за обучение на посетители. Зоопаркът се разви значително през този мандат. Наложи се като най-атрактивният туристически обект в общината“, заяви кметът инж. Емануил Манолов.

Предвижда се също обновяване на публичната инфраструктура и подобряване на възможностите за отдих и туризъм в локацията.

„С 4,5 дка се увеличи площта на зоокъта, след като закупихме допълнителен парцел. Започнахме разширяване на клетките, обогатихме животинския фонд с камила, кенгуру албинос, щраус, нанду, водоплаващи птици и др. Зоопаркът спечели конкурса „В музея сме“, с парите бяха закупени нови съоръжения за игра на открито и беше оформен детски кът при входа на обекта. Изградени са тоалетни, включително за хора с двигателни проблеми“, допълни градоначалникът.

Предвижда се реконструкция на част от парка „Кирил Ракаров“, която се намира пред входа на зоопарка. Идеята е да се възстанови водното огледало и да се отдаде под наем временен павилион за лятно заведение. Ще има възможност за изграждане на кей за лодки и водни колелета.

„Пред сключване на договор с фирма строител сме. Има само една оферта и в момента се преглежда офертата“, поясни инж. Манолов.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *