Горещи новиниПолитика

ГЕРБ-СДС издига свои кандидати за кметове на 7 общини

ГЕРБ-СДС издига свои кандидати за общински кметове във Велико Търново, Горна Оряховица, Елена, Свищов, Павликени, Златарица и Сухиндол.

Коалицията подкрепя досегашния кмет на Стражица Йордан Цонев, издигнат от местен инициативен комитет. Партия ГЕРБ твърдо застава и зад независимия кандидат за кмет на Лясковец – 30-годишния Антонио Кръстев, издигнат също от инициативен комитет. В града водач на листата за Общински съвет ще е досегашната кметица на Лясковец Ивелина Гецова.

Кандидатурите бяха обявени от областния координатор на ГЕРБ и кандидат за четвърти мандат кмет на Велико Търново Даниел Панов. На среща с медиите, на която присъстваха кандидатите за кметове на коалицията ГЕРБ-СДС и подкрепени от нея и за общински съветници в старопрестолния град, те бяха официално представени. На предстоящите местни избори ГЕРБ-СДС излиза с пълна листа за общински съветници от 37 кандидати. Едно от условията при подбора на всички е да владеят свободно българския книжовен език.

Даниел Панов накратко обобщи отиващия си мандат 2019 – 2023 г. като съпроводен с много кризи и сътресения, с които местната власт е трябвало да се справя. Особено трудна е била 2022 г., когато се струпват и ковид пандемията, финансовата и икономическата криза, спиране на строителството, нуждата от индексации на договорите със строителните фирми, отказът от диалог на изпълнителната власт в продължение на 8 месеца, бежанската криза. Безпрецедентна е и 2023 г., до средата на която общините работеха без приет бюджет. „Щастлив съм, че успяхме да съхраним нормалния режим на работа в детските ясли и градини и в социалните заведения. И нито един общински проект в старата столица не е спрян или забавен“, каза кметът на Велико Търново, който е и председател на Националната асоциация на общините в България.

В Горна Оряховица ГЕРБ-СДС издига за кмет досегашния управник на града и общината инж. Добромир Добрев, кандидат за 4-ти мандат. Един мандат той е бил и заместник-кмет. Познато лице е и кандидатът за Елена – досегашният кмет Дилян Млъзев, който ще се бори също за 4-ти мандат. За трети мандат да управлява Свищов се кандидатира Генчо Генчев. В Сухиндол ГЕРБ-СДС издига Димитър Гърбов, в Павликени – Венцислав Георгиев, а в Златарица – Стефан Брънзелов.

ГЕРБ-СДС издига и кандидати за кметове в още 19 населени места от Великотърновска община, някои от които са рекордьори по мандати. За Арбанаси е издигната Ваня Андреева, за Балван – Люба Лазарова, Вонеща вода – досегашният кмет Янко Първанов, Дебелец – Снежана Първанова, Къпиново – Добрин Георгиев, Килифарево – Цоньо Филев, Леденик – Николай Христов, Малки чифлик – Теодор Селимски, Миндя – Десислава Иванова, Никюп – Йорданка Атанасова, Плаково – Петя Тотева, Русаля – Сашко Начев, Ресен – Радослава Иванова, Самоводене – Валентин Къндев, Хотница – Десислав Йорданов, Церова кория – Христо Кунчев, Шемшево – Кирил Ангелски, Шереметя – Георги Горчев. За осми мандат кмет на Пчелище се кандидатира Гица Лазарова.

Коалиция ГЕРБ-СДС подкрепя за кмет на Беляковец Албена Беренска, Малина Попова – Присово, и Христо Христов, който ще се кандидатира за шести мандат кмет на Ново село.

„Кампанията ни ще бъде позитивна и ще се вслушваме в гласа на гражданите“, заяви в края на представянето Даниел Панов.

Ана РАЙКОВСКА

Сн. авторката

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *