Общество

Въоръжена денонощна охрана ще следи за реда в парк „Света гора“

Общината избира изпълнителя между три фирми

 

Три фирми са кандидати да осъществяват въоръжена 24-часова охрана на парк „Света гора“ във Велико Търново.

Общината обяви обществена поръчка, на която срокът за подаване на офертите изтече. Сега предстои да се избере изпълнителят между „КЗ Секюрити Груп“ ЕООД, „СОТ – Сигнално охранителна техника“ ЕООД и „Велттед Секюрити“ ЕООД. Прогнозната стойност на поръчката е 411 840 лв. без ДДС, а договорът с бъдещия охранител ще бъде сключен за две години.

Охраната на обекта ще се осъществява 24 часа в денонощието от екипи по двама охранители, сменящи се по график на 12 часа.

За всеки случай на задържане, използване на физическа сила, помощни средства или оръжие охранителят уведомява органите на МВР и изготвя писмен доклад до ръководителя си. В случай на констатирани нанесени щети в парка от вандали те ще се отстраняват за сметка на изпълнителя. Предмет на охрана и наблюдение са детски и спортни площадки, фитнес уреди, уреди за гимнастика, уреди за домашни любимци, площадка за ролери и скейтборд, площадка с изкуствени стени за катерене, алейни и тревни настилки, чешми, беседки, пейки и др. елементи на парково обзавеждане, дървесна и храстовидна растителност. Ако те бъдат увредени, за предприетите действия охраната трябва да уведомява отдел „Околна среда“.

Изпълнителят има 4 часа за реакция след вандалски прояви и 24 часа за отстраняване на нанесени щети.

Ана РАЙКОВСКА

Сн. архив

One thought on “Въоръжена денонощна охрана ще следи за реда в парк „Света гора“

  • И защо ще е въоръжена охраната – да не ги бият ли? Защото виждаме (с полицая), че каквито и правила да изпълниш, има ли умрял, все ще се напъват да те изкарат виновен. Една глупава журналистка 10 пъти пита някакъв събеседник дали оня крадец бил застрелян „в гръб“. Ами след като бяга и си след него и искаш да го спреш, къде да го стреляш – в лице ли? Да чакаш да се спре за малко и да се обърне за да не го уцелиш в гръб, че много недостойно.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *