Приложение Полски Тръмбеш

4 момичета от града пяха на „Полските щурчета”, Марисвет получи наградата на кмета

91 млади таланти от страната участваха в осмото издание на конкурса

 

ЧЕТИРИ ДАРОВИТИ МОМИЧЕТА ОТ ПОЛСКИ ТРЪМБЕШ ПЯХА ТАЗИ ГОДИНА НА конкурса „Полските щурчета”.

Румяна Христова от четвъртата група (16-18-годишни) грабна трето място. В същата група шеста се класира Марисвет-Лидия Тодорова, и двете певици са в 11-и клас на СУ „Цанко Церковски”.

ЧЕТИРИ ДАРОВИТИ МОМИЧЕТА ОТ ПОЛСКИ ТРЪМБЕШ ПЯХА ТАЗИ ГОДИНА НА конкурса „Полските щурчета”.Румяна Христова от четвъртата група (16-18...
Румяна Христова и Марисвет – Лидия Тодорова с директора на СУ „Ц. Церковски” Стефка Трайчева.

Във втората възрастова група участваха още две даровити деца от града – Любомира Кирилова (15-о място) и Данай-Мария Костакис (на 19-о място).

Кметът на община Полски Тръмбеш Георги Чакъров връчи своята награда тази година на Марисвет – Лидия Тодорова от четирите певици от града. Всички обаче се представиха отлично и обраха овациите на публиката, но все пак трябваше да бъде избрано едно от момичетата. Миналата година наградата на кмета Чакъров грабна девойка от Варна.

91 млади таланти от цялата страна пяха на осмото издание на конкурса за забавна песен „Полските щурчета” в Полски Тръмбеш. Децата се състезаваха в четири възрастови групи. Най-много участници имаше във втора възрастова група за певци от 9 до 12 г. По традиция водещ на културното събитие бе Рангел Вангелов.

ЧЕТИРИ ДАРОВИТИ МОМИЧЕТА ОТ ПОЛСКИ ТРЪМБЕШ ПЯХА ТАЗИ ГОДИНА НА конкурса „Полските щурчета”.Румяна Христова от четвъртата група (16-18...
Кметът Георги Чакъров връчва наградата на Марисвет.

Авторитетното жури отново бе от Етиен Леви, Светослав Лобошки и Красимир Гюлмезов.

За пръв път тази година се проведе и майсторски клас преди започване на конкурса, който завърши с галаконцерт на победителите и раздаване на наградите на 3 септември вечерта на градския площад.

Гранпри сред най-малките на възраст от 5 до 8 години грабна Мариа Попова от София. В същата група първа награда спечели Катерина Кънева от Пловдив. Даная Запрянова и Марина Манолова от София взеха втори награди. Две трети награди бяха връчени на Виктория Петрова от Севлиево и на Даная Александрова от Дряново. В групата се състезаваха 6 деца от Велико Търново.

ЧЕТИРИ ДАРОВИТИ МОМИЧЕТА ОТ ПОЛСКИ ТРЪМБЕШ ПЯХА ТАЗИ ГОДИНА НА конкурса „Полските щурчета”.Румяна Христова от четвъртата група (16-18...
Геогри Чакъров и Рангел Вангелов

Елена Василева от Пловдив стана носител на гранпри във втора възрастова група за деца от 9 до 12 г. Кристина Енчева от Горна Оряховица взе първа награда. Еда Алиева от Търговище и Виана Колева от Севлиево са носители на втора награда. Йоана Ташева от Стара Загора е с трета награда. В групата участваха 5 деца от Велико Търново. В тази група се състезава Данай-Мария Костакис от Полски Тръмбеш и се класира на 19-о място.

Уникалната статуетка за гранпри в трета възрастова група за изпълнители от 13 до 15 години журито отсъди за Стефания Горначка от Русе. На първо място е Бриана Петрова от Варна. На второ е Жаклин Костадинова от Бургас, а на трето Кристина Неделчева от Габрово. Тук участваха три деца от Велико Търново, едно от Горна Оряховица и едно от Свищов.

В четвърта група за изпълнители от 16 до 18 години, статуетката за гранпри получи Елена Попова от Петрич.

ЧЕТИРИ ДАРОВИТИ МОМИЧЕТА ОТ ПОЛСКИ ТРЪМБЕШ ПЯХА ТАЗИ ГОДИНА НА конкурса „Полските щурчета”.Румяна Христова от четвъртата група (16-18...
Журито

Симона Динчева от Стара Загора е на първо място. Десислава Василева от Русе е с втора награда, Цветомира Тодорова от София и Румяна Христова от Полски Тръмбеш са с трета награда в най-голямата група изпълнители.

За всички наградени имаше различни статуетки и дипломи за участие. Наградите бяха връчени от ръководители на Община Полски Тръмбеш и спонсори на конкурса. За участниците и гостите в дните на културното събитие пяха братя Аргирови и Кристина Димитрова. Председателят на едноименното сдружение Веселин Маринов естествено бе на конкурса и остана очарован от младите таланти, които отново показаха, че обичат българската забавна песен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *