Приложение Полски Тръмбеш

Наплив от кандидати за кметове и съветници, само във Вързулица ще има кметски наместник

Адвокатите Пламен Георгиев и Йоана Иванова са председател и секретар на Общинската избирателна комисия

 

10 ПАРТИИ И КОАЛИЦИИ, СРЕД КОИТО ДВЕ МЕСТНИ, СА РЕГИСТРИРАНИ до 18 септември в Общинската избирателна комисия в Полски Тръмбеш.

Йоана Иванова и Пламен Георгиев

Пет от тях са заявили участие за кмет на община и четири за кмет на кметство. Председател на ОИК за втори пореден мандат е адв. Пламен Георгиев, а секретар за същия период е адв. Йонна Иванова. Комисията е от 11 членове.

Пет са инициативните комитети, регистрирани в общината, като първият е за издигане на досегашния общински кмет Георги Чакъров за независим кандидат за шести мандат. Председател на този инициативен комитет е инж. Пламен Минев, а на 19 септември е била направена и регистрация за кметския вот с над 800 подписа от ИК. Още четири ИК са регистрирани до 18 септември за издигане на Тодорка Иванова като кмет на Каранци, Тихомир Маринов за кмет на Куцина, Виолета Маринова за Орловец и Петко Иванов за Полски Сеновец.

РЕГИСТРИРАНИТЕ МЕСТНИ КОАЛИЦИИ СА „Продължаваме промяната – Демократична България” , която влиза в „Заедно за силна община”.

Другата местна коалиция е добре позната – ВМРО-БНД/РЗС, която е заявила само участие за съветници и кметове на кметства. Другите партии и коалиции, които искат да участват в местните избори в Полски Тръмбеш, са ПП ИТН, ПП КОД, ПП ДПС, КП „БСП за България“, ПП ГЕРБ, ПП „Възраждане“, ПП „Соц. партия „Български път“, КП „Алтернатива на гражданите“.

„На тези избори има леки и козметични промени в Изборния кодекс, и то във връзка с подаване на документи. Преди беше с едно заявления за всички избори, а сега искат за всеки избор отделно заявление, но това утежнява процедурата. Сега се подаваше за кмет на кметство отделно, за кмет на община отделно заявление и за общински съветник отделно заявление…”, коментира адв. Пламен Георгиев.

Другата основна промяна в тези общински избори е, че само във Вързулица ще има кметски наместник, а в останалите села на общината ще има избор за кмет. „Само Вързулица е с население под 100 души и само там ще има назначен наместник. Все още няма яснота за машинното гласуване, а регистрацията за листи и общински кметове е до 26 септември”, обясни адв. Иванова.

Б.Р. Информацията е към редакционното приключване на броя на 19 септември, за всички мераклии за кмет на общината ще ви информираме в страницата във Фейсбук на Община Полски Тръмбеш.

Нели СУКОВА

Сн. авторката

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *