Приложение Полски Тръмбеш

Росен Русанов ще бъде временният кмет на общината по време на изборите

Зам.-кметът на общината Росен Русанов ще кметува един месец по време на изборната кампания в Полски Тръмбеш

Това решиха общинските съветници на 18 септември на извънредна сесия преди местния вот, който ще бъде на 29 октомври. Предложението 46-годишният управленец да бъде временен кмет е направено от председателя на ОбС Маринета Кузманова, а решението е прието на последното заседание на този местен парламент.

Да управлява 1 месец общинските дела, се случва за пръв път на Росен Русанов,

но му се е налагало много пъти да замества кмета Георги Чакъров през четирите години като зам.-кмет.

„За пръв път обаче ще бъда временно изпълняващ длъжността кмет, но това за мен не е привилегия, а работа. Най-важното е предстоящите местни избори да бъдат честни и да няма проблеми. Имаме и много проекти, които са започнати и по тях трябва да се работи, като този за строежа на закрития басейн, който вече стартира, имаме да отчитаме проекти. Та работата в общината си върви и няма да спира по време на изборите. Преди четири години Георги Чакъров ме покани да бъда един от неговите заместник-кметове и аз сега не можах да откажа, пък и Общинският съвет ме одобри. Освен това имам опит в делата, защото преди това съм бил общински съветник”, каза Росен Русанов.

НА ПОСЛЕДНАТА СЕСИЯ БЯХА ОДОБРЕНИ И временните кметове на селата в общината.

Всички са технически сътрудници в съответните кметства и имат кметски правомощия до полагането на клетва от новите кметове в населените места.

One thought on “Росен Русанов ще бъде временният кмет на общината по време на изборите

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *