Водещи новиниМестни избори 2023

Битката за населените места в община В. Търново

Коя партия има най-много кандидати за кметове

 

Приключиха регистрациите на всички кандидати за кметове на населени места в община Велико Търново. Много от политическите сили залагат именно на тях, за да постигнат и по-висок резултат за листите си, както и за кандидатурите си за кмет на общината. Тази задача обаче се оказа доста трудна за голяма част от политическите сили. Като основна причина те изтъкват липсата на желание у хората да се кандидатират и невъзможността да бъде открит подходящ и избираем кандидат.

В тази класация ГЕРБ водят пред всички останали. Настоящите управляващи нямаха особени проблеми с издигането на свои представители, тъй като повечето от тях и към момента са действащи кметове. Така коалицията „ГЕРБ-СДС“ ще се бори за кметове в 19 населени места от общината.

Социалистите и този път успяват да издигнат кандидати в доста от населените места. Коалицията „БСП за България“ ще има претенденти в 10 от градовете и селата в общината. Партията е с най-старите структури и очевидно успява да се справи поне с подбора на кадрите си. В същото време от БСП подкрепят и двама от независимите кандидати в Пчелище и Леденик, които за пръв път се кандидатират, както и дългогодишните кметове на Присово, Ново село и Беляковец. В последните три села и ГЕРБ заявиха подкрепа за кандидати.

От партия „Възраждане“ се нареждат на трето място в условната класация. Хората на Костадин Костадинов издигат кметове в 7 от населените места в общината, с което изпреварват коалицията „Продължаваме промяната- Демократична България“. Хората на Кирил Петков регистрираха кандидати за кметове само в четири от населените места.

ДПС, ВМРО, „Има такъв народ“ и „Левицата“ издигат кандидати в по две населени места, а от КОД предлагат за едно от селата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *