Горна ОряховицаПолитика

Кметският стол е само един, 11 са мераклиите за него в железничарския град

11 са кандидатите за кмет на Горна Оряховица и в следващия месец ще се води люта битка между тях за доверието и предпочитанията на избирателите. Броят им гони рекордите от предишни избори и се оказа по-голям от предварителните очаквания. Освен тях в ОИК се регистрираха и 39 за кметствата, както и 16 листи с общо 250 кандидати за общински съветници.

Любопитното е, че сред кандидатите за кмет на Горна Оряховица и общината четирима носят името Йордан – Йордан Байчев от коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България”, Йордан Михтиев от „Неутрална България”, Йордан Яков от „Българска социалдемокрация – Евролевица” и Йордан Аврамов – местна коалиция „Глас народен”. Иначе най-нетърпеливият и пръв сред всички, които подадоха заявката си, бе Николай Рашков от „Пряка демокрация”. Сред рано регистрираните се оказаха Даниел Спасов от „Български възход” и Емил Дачков от „Възраждане”. Останалите имена, допълващи списъка до 1,1 са: Стефчо Алипиев – ДПС, Огнян Стоянов – местна коалиция „БСП за България“ и „Левицата”, а сегашният кмет инж. Добромир Добрев е кандидатът на ГЕРБ за четвърти път. Мирослав Христов е кандидатът на партия МИР. В Горна Оряховица ВМРО няма да играят за кмет, а само за съветници.

Листите са 16 с общо 250 кандидати, но пълните, с 29 кандидати, са само три – на ГЕРБ, „БСП и „Левицата” и „Българска социалдемокрация – Евролевица”.

Ана РАЙКОВСКА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *