Горещи новиниОбщество

Търновец с най-голяма хваната риба на национално състезание по спортен риболов

На проведения в неделя национален турнир по спининг риболов на езерото Загорка с най-голяма уловена риба се отличи търновецът Стефан Стефанов.

Той участва в отбор заедно с Димитър Тодоров от гр. Силистра. Състезанието бе под формата на отборен турнир по спининг риболов в градска среда (street fishing) и в него участваха 15 отбора по двама риболовци от различни градове от цялата страна. Стефан се е включил в турнира едва във втори кръг, замествайки друг участник, без да има предварителна подготовка на този терен, което обаче не му попречва да се представи подобаващо и да изведе отбора до първото място с хваната щука 78 см.

Организатор на събитието (Realis лига) е Петър Вукадинов, собственик на Клуб за спортен риболов VUK.BG. Той споделя, че високите температури са били доста неблагоприятни за успешен риболов и участниците, които са се подготвяли предните дни, не са имали успех с никакъв улов. Според опитните риболовци хищните риби в топли води не са активни и трябват много умения, за да бъдат предизвикани да атакуват изкуствени примамки. Дългогодишният опит в риболовното изкуство помогнал на търновчанина да хване първата лека промяна във времето – заоблачаване и поява на вятър, което според Стефан е момент на раздвижване на по-едри хищници. Сменил примамката с по-голям воблер, подходящ за едра плячка, и резултатът не закъснял. След няколко скока над водата щуката се озовала в кепа, откъдето също успяла да изкочи, но вторият опит бил успешен. След като рибата била измерена за целите на състезанието, тя била върната обратно в езерото. Съотборникът му Димитър Тодоров допринесъл за успешното представяне на отбора им с още две уловени риби – 62 см и 48 см, и този резултат им спечелва приза за първото място.

Иглика СТЕФАНОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *