Горещи новиниОбщество

Временно е спряно плащането през Е-PAY в електронните услуги на НАП

От 1 октомври плащанията към приходната агенция ще се извършват по нови банкови сметки в БНБ

От 1 октомври 2023 г. плащанията по банков път към НАП ще се извършват по пет нови банкови сметки на БНБ. Всяка от тях е предназначена за погасяване на определено задължение: данъци, социалноосигурителни и здравни вноски, вноски за ДЗПО и вземания, подлежащи на принудително събиране от публичен изпълнител. Гражданите и дружествата от цялата страна ще плащат по определената сметка съответния вид задължение, независимо към коя структура на НАП са регистрирани по постоянен адрес или адрес на управление.

Новите банкови сметки за плащане към приходната агенция ще бъдат публикувани в сайта на НАП в края на септември. След 1 октомври преводи към НАП ще се извършват само по новите банкови сметки. При нареждане на суми към закритите сметки след тази дата обслужващата банка ще връща парите на данъкоплатците по сметката, от която са направили превода.

Заради промените до началото на октомври ще бъде спряно плащането през Е-PAY в електронните услуги на НАП, включително и плащанията на публични вземания.

Гражданите и дружествата могат да продължат да погасяват своите задължения без такси, като използват физическите ПОС терминали в офисите на приходната агенция, както и виртуалния ПОС (е-услугата за плащане) в портала за електронни услуги на НАП.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *