Новини

Хороскоп за октомври 2023

Неспокоен месец, подготвящ ни за бъдещи промени

 

Октомври – месецът, през който природата дефилира своята пищна красота под формата на многоцветни есенни дървета и треви. Нощта става все по-дълга за сметка на деня. Време за топли супи, чай и повече вечери, споделени с близките пред телевизора. Месецът започва с ретроградното движение на цели шест планети – Юпитер, Сатурн, Уран, Нептун, Плутон и Хирон. Не очаквайте примката да се разхлабва, а напротив – тя ще се затяга. Затяга се контролът върху хората и натискът те да изпълняват определени чужди желания против своята воля. Всичко това – облечено с благите и одухотворени думи, произтичащи от движението на Слънцето и Меркурий във Везни. Всъщност, през първата половина от месеца Марс също е във Везни – знак, който не го пали с особена сила и мощ. Там той, Марс, търси компромиса и диалога дори тогава, когато е невъзможно да се постигне такъв. През втората половина от месеца Марс ще се придвижва в Скорпион, където е на своя трон. Определено ще се почувстваме далеч по-силни, решителни и амбициозни. През втората половина от октомври Венера ще навлезе в Дева, откъдето обаче може да ни прави доста капризни и мрънкащи за какво ли не. Нека не се увличаме и сложим сами граница, за да избегнем проблемите в семейството и любовта. На 11 октомври Плутон завършва своя ретрограден курс, чрез който в последно време трансформира много от старите модели на поведение, мислене и обноски, за да започнат отсега нататък да се налагат нови такива. До края на годината той ще продължи да се движи в Козирог, но в началото на 2024-та окончателно ще навлезе във Водолей, за да ни залее с бурните технологични промени, които чакаме от няколко години насам. Но дотогава има време. Изживейте месец октомври будно, активно и неспокойно. Понякога именно в липсата на спокойствие се корени и шансът за успех.


ОВЕН

Нова работа

 

Октомври дава старта на последното тримесечие от годината. Сега е моментът да видите дали сте доволни от постигнатото. В професионален мащаб е възможно едно ново начало, което може да се отрази като нова работа или допълнителна такава. Каквото и да е, със сигурност ще ви даде повече пари и по-добра материална стабилност, стига да работите достатъчно усърдно, защото звездите наистина искат да покажете всичко от себе си. В личния живот може да настане смут относно това ваше ново начинание. Опитайте се да убедите близките си, че не грешите.


ТЕЛЕЦ

Близките на прицел

 

Важно ще бъде последното тримесечие от годината за вас, Телци. Бъдете съсредоточени в това, което желаете да постигнете. Едва ли точно през октомври ще си дадете сметка какво е то, защото това е поредният емоционален месец, през който чувството ви за непогрешимост ви кара да хвърляте вината за грешките си върху най-близките си хора. Радвайте се на факта, че те ви мислят най-доброто и никога няма да ви изоставят, обидени, че ги обвинявате за какво ли не. Но все пак си дайте сметка за поведението си. Един вътрешен анализ няма да ви е излишен.


БЛИЗНАЦИ

Нужен ви е анализ

 

Това е месец, през който сте силно раними, дори на моменти – беззащитни. Понякога си представяте, че не можете да се справите с трудностите, защото не получавате подкрепа или нямате нужните хора, на които да вярвате и да се осланяте. Осъзнайте истинските си желания през първата и втората десетдневка от месеца. Осъзнайте и грешките, които сте направили до момента, анализирайте промените в поведението си, съсредоточете се към подхранване на личната си ценностна система. Ако го направите, най-късно през третата десетдневка ще почувствате лекота и желание да се борите с трудностите.


РАК

Не всичко е по план

 

Ако през септември близките и най-вече половинката ви разбираше относно огромната ви служебна заетост, то през октомври няма да е така. Любимото същество ще има повече нужда от вашето внимание и няма да проявява постоянно това разбиране, когато я (го) пренебрегвате в името на работата. Октомври може да ви се стори по-труден месец, защото не всичко ще върви по плановете ви. Ако желаете и близките ви да са на ваша страна, и половинката да не прибягва към изневери и драми, прекарвайте повече време с тях, като не ги занимавате само с успехите си. Не се самозабравяйте. Имайте уважение към любимите същества и осъзнайте, че парите са нищо, когато ви липсват топлите връзки в семейството.


ЛЪВ

Очаквайте похвала

 

През октомври се стараете да се харесате не само на своите близки, но и на самите себе си. Наблюдава се една умереност в действията ви, която контрастира с поведението ви през изминалите месеци. Дали това ще е временно явление, или нещо, което ще наложите като тенденция за бъдещето си, зависи единствено от вас. Рискувате към 18-19 октомври да се разпилеете в ненужни занимания, но те ще обогатят знанията ви. В последната седмица на месеца ще бъдете забелязани от ръководителите. Очаквайте похвала, но невинаги това означава сигурно повишение.


ДЕВА

Ново начало

 

Това е месец, през който ще реализирате голяма част от своите краткосрочни планове. Периодът ще е подходящ за промени както на работното място, така и в личния живот. Цяла година мислехте за някакви новости и постъпки, сега е моментът да ги направите. Първите три седмици от месеца ви помагат да обмислите добре бъдещите си действия. Не подписвайте документи тогава. През последната седмица промените започват да се случват. Близките ви имат нужда от вашата подкрепа, а вие – от тяхното насърчаване. Така още веднъж ще заздравите своите връзки.


ВЕЗНИ

Не забавяйте темпото

 

Наричате октомври „своя месец”, защото повечето от вас имат рожден ден тогава. Не бива обаче да се заблуждавате, че ще минете между капките, ако ви чака много работа и задължения. Щом решихте да поставяте ново начало в изминалия месец, сега ще се наложи да работите здраво, за да не си причините загуби. Бъдете по-отговорни и самокритични. Не позволявайте да се стига дотам, че шефовете да ви правят забележки. Ще се радвате на подкрепа от близките, на техните подаръци и сърдечни пожелания за успех и здраве. Това ви зарежда с енергия.


СКОРПИОН

Доволни от себе си

 

Първата половина на октомври може да се нарече критичен период за вас. Трудностите и проблемите си създавате сами. Това е момент, през който трябва да сте малко по-разсъдливи, малко по-прецизни и искрени към хората около вас. Хубаво е, че желаете идеите ви да се превърнат в реалност, но да не е на всяка цена! Изчаквайте. Спомнете си максимата за септември, че всичко трябва да си дойде с времето си. И то ще си дойде – последните десет дни на октомври ще бъдат изключително благоприятни за вас. Ще успеете да направите нужните промени на работното място, съумявате да балансирате и отношенията си в семейството. С една дума, ще бъдете доволни от себе си.


СТРЕЛЕЦ

Звездите ви тестват

 

През октомври сте подвластни на случващи се обстоятелства, на които не можете да повлияете по никакъв начин. На тест е подложена вашата издръжливост. Звездите искат да видят доколко можете да бъдете съобразителни и приспособяеми към трудностите. В личния живот чувствате как в сърцето ви разцъфва една пламенна любов. Чакат ви промени, които можете да превърнете в положителни, стига да повярвате в силата на чудесата. Бъдете позитивни, вгледани в бъдещето. Очаква ви един вълнуващ месец.


КОЗИРОГ

Време за доверие

 

Октомври се определя като труден месец заради всичките ви действия в последните три-четири месеца. Сега ще отворите очите си и ще съзрете какво всъщност сте разрушили и колко е скъпо да си го възвърнете отново. Нямате избор и трябва да вървите напред. Отново се налага да печелите и възвръщате не само пари, а и доверие, обич, подкрепа. Вижте грешките си и се опитайте да се извините на когото трябва. Само това е пътят да приключите онзи период, който започна преди няколко месеца.


ВОДОЛЕЙ

Бягате от задължения

 

През октомври е възможно да бъдете по-разпилени и безотговорни. Чувствате пробойни в желязната си концентрация и дисциплина. По-склонни сте да си вземате болнични дни и да бягате от задълженията си на работното място, отколкото да се сблъскате директно с проблемите и трудностите, за да ги разрешите. Отлагате, а това няма да доведе до добър резултат. Нужно е да се вземете в ръце и да сте по-силни. Всички трудности през този месец са породени от ваши действия и трябва да бъдат отстранени единствено от вас самите.


РИБИ

Всички ви помагат

 

Последното тримесечие тръгва да тече, а на вас не ви остава нищо друго, освен да се пуснете по течението, което ще ви отведе в правилната посока. Бих казал, че това е лесен месец, защото ще чувствате подкрепа – и от близките, и от половинката, и от колегите. Всички ще ви помагат с каквото могат. Нови запознанства и професионални контакти ще разкрият перспективи и вратички за евентуална по-нататъшна реализация. През първите две седмици все още сте объркани от случилото се през септември. В последната десетдневка нещата си идват на мястото, умът ви се избистря и започвате да мислите по-трезво и разсъдливо. Като цяло, това също е успешен и благоприятен месец.

 

Тодор Емилов-Тео

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *