Водещи новиниГорна ОряховицаЗдраве

Ученици дариха спално бельо на горнооряховската болница

Средствата са от парите за букети за първия учебен ден

 

ТРЕТОКЛАСНИЦИТЕ ОТ СУ „ГЕОРГИ ИЗМИРЛИЕВ” В ГОРНА ОРЯХОВИЦА ДАРИХА 15 КОМПЛЕКТА СПАЛНО БЕЛЬО на отделението по педиатрия на МБАЛ „Св. Иван Рилски“.ТРЕТОКЛАСНИЦИТЕ ОТ СУ „ГЕОРГИ ИЗМИРЛИЕВ” В ГОРНА ОРЯХОВИЦА ДАРИХА 15 КОМПЛЕКТА СПАЛНО БЕЛЬО на отделението по педиатрия на МБАЛ ...

Те са купени с парите, които малчуганите отделили за благородната кауза вместо за букети за 15 септември. Идеята за жеста била на класните ръководители и на самите деца.

Спалните комплекти бяха връчени в училището, където гостуваха началникът на отделението д-р Елена Зарева и медицинската сестра Десислава Дживдерова.

„Срещата ни мина изключително сърдечно. Бяхме топло посрещнати от ръководството на училището, от учителите и учениците. Много сме трогнати и в знак на благодарност подарихме по една роза на всеки учител, който не получи цвете на 15 септември, както и благодарствени писма до всеки трети клас от випуска”, разказа д-р Зарева.

Не за първи път възпитаници на школото правят дарение на горнооряховската болница. Преди 4 години ученици от началния курс събраха над 2110 лв. и ги дариха за нуждите на Родилно отделение, с които бяха закупени хавлийки, дрешки, памперси и постелъчен инвентар.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *