Местни избори 2023

Даниел Панов, кмет на Велико Търново: „Винаги ще имаме сили да градим мостове!“

Това силно и ясно послание отекна в залата на Музикално-драматичния театър „Константин Кисимов“ пред повече от 700 съмишленици, симпатизанти на ГЕРБ и граждани.

В препълнената зала се проведе среща с председателя на политическата сила Бойко Борисов, с настоящия кмет на Велико Търново и кандидат за четвърти управленски мандат Даниел Панов, с кандидатите за кметове на останалите общини от областта, евродепутата Ева Майдел и народните представители проф. Костадин Ангелов и Димитър Николов.

В изказването си Даниел Панов бе ясен:

„През целия изминал мандат кметовете бяха единствената стабилна опора на държавата и гражданите. Всеки който го е забравил или не смее да го признае – или не разбира от държавно управление, или е нечестен с хората, с които се среща случайно в дните на кампанията.

Две години общините бяха притиснати да управляват без приет държавен бюджет, бяха подложени на натиск от проверки по всички направления, неоснователно обвинявани и обиждани.

Къде са резултатите от тези проверки?

Колко от кметовете са пристъпили закона? Мълчание. В условията на тежки кризи, без ясна перспектива и без средства, кметовете успяват да осигурят баланс и спокойствие за гражданите.

И ние искахме динамично развитие и мощни инвестиции, защото през последните години преди кризата, бяхме свикнали да разчитаме на подкрепата на правителството, на партньорство и вслушване в реалните проблеми.

Нека онези, които поведени от собствените си амбиции за власт, поведоха държавата по спиралата на непрестанни избори, сега не търсят прикритие в руините, на онова, което разрушиха сами“.

Панов припомни:

„Като премиер Бойко Борисов подкрепяше общините, без значение дали кметът от ГЕРБ, БСП или друга партия.

Работил съм и с премиерите Орешарски, проф. Близнашки, проф. Герджиков, Марин Райков, Донев, Янев. Никой от тях не си позволи да пренебрегва кметовете и да омаловажава потребностите на общините.

Тези, които чуват само своя глас, сега се опитват да излъжат хората, че са готови да чуят техния. Те не желаят да ни чуят, а да ни използват.

Това е маркетинг. Отговорността на управлението не е бърза продажба, а уверени и осмислени стъпки, особено на терена на толкова кризи и грешни решения“.

Даниел Панов бе категоричен, че независимо от трудностите при справянето с тези кризи, кметовете успяха да докажат и защитят ключовата роля на общините като най-стабилната власт в държавата, която ежедневно решава проблемите на своите общности.

„Зависимостта ни като общини от държавните субсидии ни държи в клопка. Когато държавата е слаба и неразумна, първо и на-остро страдаме ние. Ние страдаме заедно с нашите съграждани. Защото вместо да реализираме плановете си за развитието на общините, свиваме разходите, пестим от инвестиции и се опитваме да помогнем на все по-обедняващите хора, на все по-трудно преодоляващите самотата и бедността наши съграждани, на притиснатия бизнес и общата несигурност“, продължи той.

Със силни финални думи Даниел Панов вдигна цялата зала на крака: „Нека не обричаме Велико Търново на разрухата, която завладява държавата! Ние винаги ще мечтаем за мостове, които ни свързват и ни правят по-силни. Ние винаги ще имаме сили да градим мостове, защото разумът е по-силен!“.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *