Местни избори 2023

Даниел Панов: „Започна строителството на тренировъчния футболен терен до стадион „Ивайло“

Стартира строителството на новия футболен терен за тренировъчна и състезателна дейност, който ще бъде разположен западно от стадион „Ивайло“ – на мястото на бившата ледена пързалка

Това обяви настоящият кмет на Велико Търново и кандидат за нов управленски мандат от ГЕРБ Даниел Панов.

Той провери на място работата заедно с кандидатите за общински съветници от ГЕРБ Георги Марков и Петко Павлов.

Проектът е разработен от Община Велико Търново и ОП „Спортни имоти и прояви“, съвместно с БФС. Финансирането е от родната футболна федерация чрез програма на ФИФА.

Игралното поле ще отговаря на всички изисквания на УЕФА и ФИФА.

Теренът ще е с размер 100/64 метра, покритието ще е от естествена трева. Изградени ще бъдат и необходимите съоръжения на техническата инфраструктура – дренажна и поливна система, ограда с височина 6 метра, прилежаща инфраструктура с паркоместа и др.

Подготовката на проекта бе трудна – наложи се да бъде съборен старият трафопост и да бъде изграден нов заедно с ново кабелно трасе и подпорни стени. Демонтирано бе и коритото на старата ледена пързалка. Всички тези допълнителни дейности бяха финансирани от Община Велико Търново по времето на третия мандат на Даниел Панов.

Община Велико Търново си върна стопанисването на имота с площ от 10,3 декара през пролетта на 2015 г.

След това бяха премахнати остатъците от оградата, теренът бе подравнен и цялостно почистен от земна маса, строителни отпадъци, храсти и др.

Новият терен е поредната инвестиция за развитието на футбола във Велико Търново, реализирана от Даниел Панов и екипа му. През трите мандата на Панов стадион „Ивайло“ се превърна в едно от най-добрите спортни съоръжения в България – с изцяло обновен футболен терен, открита и закрита лекоатлетическа писта, сектор за хвърляния, ремонтирани са всички вътрешни спортни зали, монтирано е ново осветление и др. Построен бе и тренировъчният терен „Трифон Иванов“ – до Спортно училище „Георги Живков“, който е с най-доброто изкуствено тревно покритие в страната.

One thought on “Даниел Панов: „Започна строителството на тренировъчния футболен терен до стадион „Ивайло“

  • Голяма ала бала главен редактор от медия на Пеевски кандидат от противоположна политическа сила.Очаквам и Бала _Ала

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *