Горещи новиниГорна ОряховицаОбщество

Отпускат 219 000 лв. за покриване на щетите от августовския порой в Горна Оряховица

218 960 лв. за щетите от летния порой в Горна Оряховица поиска от Министерски съвет Областната междуведомствена комисия за възстановяване и подпомагане.

В такъв размер са и разходите по различни обекти за ликвидирането на последствията, установени от специална комисия.

Единодушното решение средствата да бъдат отпуснати на Община Горна Оряховица бе взето на заседание на комисията, водено от областния управител Ивайло Здравков. На него присъстваха главният секретар на Областна администрация Петя Райкова, експерти, директори и представители на Община Горна Оряховица и на ресорните институции.

Средствата ще бъдат отпуснати за покриване на извършените разходи за ликвидиране на последствията от обилния дъжд, придружен с ураганен вятър и градушка на 24 август тази година в железничарския град. Тогава заради бедствието в Горна Оряховица бе обявено частично извънредно положение. Наложи се ОП „Поддръжка на пътната инфраструктура и озеленяване“ със собствени екипи и техника да осигури проходимост и преминаване на пешеходци и МПС по градската улична мрежа, да отстрани наносите и да възстанови проводимостта на отводнителните канали и дерета. Заради щетите от пороя и градушката Общината възложи на „Пътни строежи – Велико Търново“ ЕАД да възстанови настилката на улиците „Янтра“, „Цветарска“, „В. Левски“ и „Дунав“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *