Спорт

15-годишните етърки с две победи в първия турнир за новия сезон

Футболистките на „Етър ВТ“ до 15 години спечелиха безапелационно първия си турнир от първенството, проведен в Царева ливада

Възпитаничките на Валентин Витанов грабнаха две победи, без изобщо да допуснат гол във вратата си.

Четири отбора участваха в надпреварата – „Етър“, „Янтра“ (Габрово), „Севлиево лейдис“ и „Светкавица“ (Градежница). В първия си мач етърки срещнаха момичетата от Градежница, които се явиха само с осем състезателки. Валентин Витанов възложи на своите да играят само с едно докосване, а след 5:0 до петата минута „болярките“ спряха да вкарват голове и така завърши мачът. В другата среща „Янтра“ победи севлиевки с 2:1. Така на финала се срещнаха „Етър“ и „Янтра“, като великотърновки спечелиха убедителна победа с 8:0. С хеттрик се отчете Карина Попова, два вкара Лора Василева, а по един – Теодора Сомова, Теодора Димитрова и Зорница Коева.

Три състезателки на „Етър“ са извикани в националния отбор на България до 19 години, които ще участват в евроквалификациите.

Това са Михаела Михайлова, Мартина Илиева и Анастасия Трифонова.

Отборът ни е в компанията на Хърватия, Латвия и Грузия, а мачовете от минитурнира ще се състоят в КК Албена. Победителите в шестте квалификационни групи от Лига Б плюс най-добрият втори ще се класират за Лига А на втората фаза от квалификациите. Първата среща на България WU19 e на 25 октомври от 15:30 ч. срещу Грузия, на 28 октомври от 15:30 ч. е двубоят срещу Латвия, а на 31 октомври от 14:30 ч. е и сблъсъкът срещу Хърватия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *