Спорт

Успешен старт в първенствата за хандбалните надежди на „Етър-64“

Младите хандбални надежди на “Етър-64” започнаха победно участието си в зоновите първенства

Първият турнир за девойките до 19 години бе в Габрово. Хандбалистките на “Етър-64” победиха домакините от “Бъки” с 23:20 и “Локомотив” (Горна Оряховица) с 23:16.

“Продължавайте да се трудите, защото така идва успехът. Благодаря за сърцатата игра и за борбения дух, които показахте!”, заяви треньорката Миглена Христова.

Момчетата на “Етър-64” до 11 години стартираха в първия зонален турнир в с. Българене. Те показаха сърцата игра и успяха да обърнат първия мач срещу “Локомотив” (ГО) от 2:4 на полувремето до краен резултат 8:6. Във втората среща взеха участие всички деца и отстъпиха на “Дунав” (Белене). В третия мач етърци се наложиха над домакина от ХК “Левски” с резултат 7:4 (4:1).

Първият кръг от зоналното първенство по хандбал за момичетата до 11 години се проведе в Ловеч.

Етърки измъкнаха победа на старта срещу “Левски” (Стражица) с 5:4 (2:2). Вторият двубой беше великотърновското дерби с ХК “Търновград”, в който “Етър-64” се наложи с 10:3 (7:1). В третия мач с домакините от Ловеч се получи много оспорван мач, загубен с 10:7.

Започна първенството по хандбал при момчетата до 14 години, където Хандбален клуб “Етър-64” се състезава в тази възраст с два отбора. Първите срещи бяха изиграни от втория отбор, който е съставен изцяло от състезатели с една година по-малки.

“Виолетовите” таланти постигнаха две победи – над ХК “Локомотив” (Г. Оряховица) с 10:5 и над ХК “Левски” (гр. Левски) с 21:8. В третия мач загубиха от ХК “Полюс” (Плевен) с 18:12.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *