Местни избори 2023

Аплодисменти за кмета! Снежана Първанова обра овациите на жителите на Дебелец с отчета си

След два мандата начело на Дебелец Снежана Първанова отново е издигната за кмет на  града. Основанията тя представи в отчета си за изпълненото, който направи пред своите съграждани

В препълнения салон на читалището присъстваха кандидатът за кмет на община Велико Търново Даниел Панов и кандидати от листата за общински съветници с 7.

Снежана Първанова е и секретар на Сдружението на кметове на населени места и нейни колеги бяха дошли лично да изразят подкрепа. Сред тях бяха кандидатите за кметове на Шемшево Кирил Ангелски, на Пчелище Гица Лазарова, на Никюп Йорданка Атанасова, на Церова кория Христо Кунчев, на Ресен Радослава Иванова, на Килифарево Цоньо Пилев, които също се явяват с номер 7 в предстоящите избори. Председателят на Сдружението Благовеста Факирова и неговият изпълнителен директор Тодор Кръстев не спестиха похвали за постигнатото от кмета на Дебелец.

Вярна на максимата:

„когато фактите говорят, и боговете мълчат“, Снежана Първанова презентира свършеното по време на нейното управление. Със снимки от множество обекти в града тя припомни предишното състояние и новия облик на множество обекти в Дебелец.

Обновени и асфалтирани улици, ремонтирани тротоари, нов паркинг  с 36 места, ремонт на мостови съоръжения, подновено улично осветление с икономични LED  осветителни тела, нов площад с красив фонтан, кътове за отдих, ремонтирани подходи към училище и детска градина, 7 изцяло обновени детски площадки, са само част от голямото преобразяване на градчето, което започна Снежана Първанова. Нейната гордост е ремонтираната здравна служба, чийто втори етаж е напълно обновен, а в момента текат дейности на първия етаж.

С доброволческа кампания кметът на Дебелец успя да въвлече малките жители на градчето, да участват заедно в засаждането на нови дръвчета и успоредно с това да научат за ползите от озеленяването на градовете и ценността на природата. Със средства от кметството и лични дарения на Снежана Първанова и общинския съветник Георги Недев е монтирано осветление на църквата „Св. Богородица“. Редовно се прочистват деретата, два камиона извозват отпадъците от нерегламентирани сметища в покрайнините на града.

Даниел Панов припомни на хората в Дебелец трудностите по време на наводненията в града.

С възхищение към тяхната всеотдайност и сплотеност той се върна към трудните моменти, когато трябваше да се спасявах хора, животни и покъщнина и отбеляза, че най-запомнящият се спомен за него е взаимната подкрепа на хората.  „Тогава видях във ваше лице как обединени, без омраза и разделение, можем да се справим с всички изпитания“, каза Панов. Той сподели и гордостта си, че кметове като Снежана Първанова – амбициозни, упорити и работливи, имат и много други населени места в региона.

Днес ги сплотява и спорта. 120 деца тренират на стадиона в Дебелец, обновен с помощта на Общината и председателя на ФК „Дебелец“ Георги Недев. Сега поетапно се извършва ремонт на бившия физкултурен салон в техникума по машиностроене, който ще се превърне в модерна спортна зала. Дебелец вече посреща с красиви надписи на входа си, нови указателни табели посочват имената и номерата на улиците, а те са украсени с новия герб, изработен след конкурс от студенти от ВТУ.

От първия си ден  като кмет на Дебелец управлявам с обществен съвет и това е едно от разковничето да виждаме общите идеи и да ги реализираме заедно, посочи Снежана Първанова.

Но нищо от постигнатото нямаше да е възможно, ако през цялото време не следвах един човек с огромна позитивна енергия, много постигнати резултати и управленски опит – кметът на Велико Търново Даниел Панов, сподели Първанова.

С емоционални послания своята подкрепа за Снежана Първанова изразиха и кандидатите за общински съветници  от ГЕРБ Венцислав Спирдонов, Атанас Парушев, д-р Даниела Андреева, Мирослав Трифонов, Красимир Йорданов, Грета Георгиева, Камен Илиев, Георги Недев, Йордан Цветанов, Жельо Желев и Росица Димитрова.

Важно е да гласувате на 29 октомври, за се върнем към темпото за развитие отпреди 2021-а година, каза пред жителите на Дебелец Даниел Панов. Голям инвеститор преди време прояви интерес и беше готов да открие завод за части на известна марка автомобили в хале на бившия завод „Червена звезда“ в Дебелец. Преговорите бяха много напреднали, щяха да бъдат открити много работни места, но инвеститорите се оттеглиха заради политическата нестабилност и спрения проект за АМ „Хемус“, разказа той. Изборите са важно решение, което всеки трябва да вземе. Изборите за местна власт са отговорност на всеки, който иска да живее в стабилност и спокойствие.

One thought on “Аплодисменти за кмета! Снежана Първанова обра овациите на жителите на Дебелец с отчета си

  • Хубаво, ама ремонтирайте и читалището, библиотеката му в Дебелец.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *