Местни избори 2023

Дилян Млъзев: „Вярваме в разумния и мъдър избор на еленчани“

Уважаеми съграждани и приятели,

Броени часове остават до края на предизборната кампания. В неделя ни предстои да направим важен избор за нашата община, от който ще зависи развитието й през следващите четири, а може би и повече години.

В продължение на месец ние, кандидатите за общински съветници, за кмет на община и кметове на кметства, бяхме сред Вас. Срещахме се, обсъждахме проблеми и възможни решения, спорихме и постигахме съгласие. Неизменно обаче усещахме признателност за направеното през последните години и подкрепа да продължим. Благодарим Ви за това!

Нашите опоненти също проведоха своите кампании. Ние призовахме за толерантност, за запазване на добрия тон, напомнихме, че и след изборите ще ни се наложи да живеем в нашия град, да се срещаме по улиците, да работим заедно. Кой и доколко се съобрази с нашите призиви за цивилизованост и взаимно уважение, можете да прецените сами.

Събота е ден за размисъл и трезва преценка на кого да дадете своето доверие, на кого да поверите бъдещето на общината. Емоциите и възлагането на надежди на лесните обещания едва ли са най-добрият съветник в случая. Разумът и отговорността пред бъдещето изискват да се замислим кои от тези обещания са изпълними и кои са дадени само защото звучат примамливо в предизборната еуфория.

В неделя ще застанем пред урните. Важно е всеки да отиде и да гласува за избраните от него кандидати още тази седмица, защото балотажът почти винаги е свързан със задкулисни уговорки, поемане на ангажименти „на тъмно“, а много често води и до безпринципност и липса на прозрачност в управлението. Не на последно място, много важно е как ще изглежда Общинският съвет през следващия мандат, а общинските съветници се избират само на първи тур.

Вярваме в разумния и мъдър избор на еленчани – за приемственост и предвидимост в управлението, за силна, отзивчива и ефективна местна власт, за стабилна и просперираща община Елена!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *