Новини

Вашият хороскоп за ноември

Напрегнати дни в средата на месеца, но Венера ще ни дава кураж и сили, а Сатурн ще спомогне да приложим научените уроци

 

Ноември – преходът между есента и зимата. Месецът на Скорпиона и неговото дълбоко влияние, което иска преосмисляне и анализиране. Месецът на все по-дългите нощи, студения вятър и времето, в което оставаме насаме със себе си. Ноември, който настъпва сега, е наситен с аспекти. Движещото се Слънце в Скорпион активира насъбралото се напрежение по оста Телец-Скорпион. В Телец в момента гостуват Юпитер и Уран, а отсреща в Скорпион са застанали Марс и Меркурий. Всичко, което се случва около нас, независимо дали то е в личен, професионален или глобален аспект, винаги ще притежава две поляризации. Едната е на това, което ни се представя като картина. В него ще трябва да вярваме. И другата, която представлява истинското лице на нещата. Или това е вторият план, който e задкулисният и представлява скритата истина. Преминаването на Слънцето в Скорпион ще активира интуицията ни да гледаме „зад завесите“. И пак от всеки един от нас зависи дали ще повярва в своята си интуиция, или ще предпочете да вижда картините такива, каквито светът ги представя. Сатурн приключва своята ретроградна фаза на 11 ноември и от 12-о число тръгва напред в знака Риби. Сатурн носи забавяне, ревизия, поглед назад във времето, а когато е в ретроградна фаза, помага грешките от ревизията да бъдат поправени по-лесно и безболезнено. А уроците от нея – научени и затвърдени. През втората половина от месеца, когато Сатурн тръгне в директната си фаза, е време да започнем да прилагаме научените уроци. А те ще са ни нужни. В дните между 12 и 15 ноември Слънцето и Марс са в опозиция на Уран по оста Телец-Скорпион. Ще прехвърчат искри, предизвикани от сериозни финансови интереси. Внимавайте с капиталовложенията и инвестициите си през този период, за да не загубите сериозни суми от пари. Една добра новина носи навлизането на Венера във Везни от 8 ноември нататък. Венера е на своя трон във Везни и се чувства великолепно, движейки се в този знак. Ще ни зарежда с кураж, сили и ще търси компромиса в междуличностните взаимоотношения дори в онези напрегнати дни, които се очертават около средата на месеца.


ОВЕН

Нова цел

 

Ноември ще ви помогне да се прицелите в нещо ново – така, както вие обичате да правите като Овни. Когато приключи ретроградността на Сатурн, ще настъпи вашето време за действие. През този месец ще се активира вашата жизнена енергия и творческият ви потенциал, но също така ще се подхранва и вътрешното ви напрежение, което на моменти е възможно да прелива в агресия. Връзките заемат важно място в живота ви, повишавайки доверието и очакванията, които хората имат към вас. Новолунието в Скорпион в средата на месеца може да ви извади с хастара навън, за да преобърне представите ви за света. Е, с нов поглед и мироглед, вие ще сте готови за нови подвизи. Последната ноемврийска седмица идва с обещания за раздвижване в социалната сфера. Повече срещи, интересни разговори и възможности за разгръщане – това са основните тенденции за края на ноември.


ТЕЛЕЦ

Премахнете фалша

 

През ноември за вас ще бъде важно освен да искате да получавате, да се научите и да давате. Идеите, които ви минават през ума, няма да се материализират изцяло, ако ги запазите само за себе си. Ако ги споделите, то тогава вече ще успеете да намерите поле за тяхната реализация. Пригответе се да разберете някои истини в сферата на общуването, веднага след като Сатурн приключи своята ретроградна фаза, тоест през втората половина от месеца. Оставете фалшивите приятели и не поглеждайте назад към дните, прекарани с тях. Ако успеете да премахнете лицемерите от живота си и да споделите идеите си с хората, които ви мислят доброто, то месецът ще бъде далеч по-благоприятен и дори ползотворен за вас. Бъдете такива, каквито сте и приемайте другите такива, каквито са. Премахнете фалша и лъжата от ежедневието си.


БЛИЗНАЦИ

Погрижете се за здравето си

 

През ноември пред вас стои предизвикателството да балансирате живота си между работа и почивка. По-дългите нощи, застудяващото време и по-малкият престой на слънчева светлина ви се отразяват зле на здравето. Трябва да отбележим и важността на съня, туй като почивката подпомага и производителността ви през деня. За да държите лекаря далече от себе си, избягвайте стреса и се хранете една идея по-здравословно. Пийте повече вода и спортувайте. Мързелуването и стоенето по цяла вечер пред телевизора може да се отрази доста пагубно на тонуса ви. Есенният сезон има и характерни гозби, които са по-мазни и тежки, а това вероятно ще навреди и на храносмилането ви. Ключът към по-доброто здраве и като цяло към по-добрия начин да се чувствате във форма е в движението и здравословното хранене.


РАК

Чувствайте се спокойни

 

Независимо дали през този месец ще увеличите срещите със семейството си, с приятелите или ще се отдадете на нови запознанства, ще бъде важно да останете верни на себе си и да слушате вътрешния си глас. Вашата интуиция няма да ви лъже в нито едно отношение. Още повече за връзките ви с хората, с които общувате. През първата половина от месеца, когато Сатурн е все още ретрограден по своята орбита, вие ще се чувствате като в клопка, заклещени измежду обстоятелствата. През втората половина от месеца обърнете внимание на контактите си и на хората, на които можете да разчитате. Обкръжете се с такива, които са заинтересовани от вас и се отнасят с грижа към проблемите ви. Важно е да чувствате спокойствие. Когато сте спокойни, всичко в живота ви придобива щастлив и жизнерадостен вид. Обезпокоени ли сте, определено негативното усещане се пренася и върху здравословното ви състояние.


ЛЪВ

Трансформации и промени

 

Ноември ще ви помогне да подемете някои нови начала в началото, които могат да доведат до нужда от рестартиране на ежедневието ви в средата на месеца. Сега можете да сложите край на връзки, да напуснете дома си или да се пренесете в ново жилище с нова обкръжаваща ви среда на живот. Новолунието на 13 ноември внася нотки на нестабилност в дома и семейството ви, което всъщност се оказва и поводът да направите сериозни и драстични промени там. Поставете си важна житейска цел около 18 ноември и я следвайте в идните шест месеца. След 22 ноември Слънцето навлиза в Стрелец и ще се чувствате по-леко. Това е и времето, в което можете да си спомните за радостта от живота, да превъзмогнете моментите на депресии и притеснения, които бяха характерни за първата част от ноември. Е, в края на месеца определено слънцето ще изгрее и на вашата улица.


ДЕВА

Хаос и контрол

 

През първите няколко дни от месеца вие ще се чувствате в клопката на хаоса. Сякаш нищо не се нарежда така, както вие сте си го представяли и сте го планирали. Това е възможно да ви изнерви и обтегне обстановката и взаимоотношенията ви. На 10 ноември Меркурий навлиза в Стрелец, откъдето ще внесе повече ред и хармония в дома ви и във взаимоотношенията със семейството. Вероятно и вие ще се почувствате по-улегнали и спокойни в компанията на близките си. Доверете им се и приемайте част от техните съвети, дори и да не ви се иска в повечето случаи да го правите. Новолунието в Скорпион ще ви помогне да определите нови свои житейски цели, да преосмислите житейски философии и да гледате на живота от съвсем различна гледна точка – разбира се, своята. Така че ще започнете месеца с хаос, но ще го завършите отново по начин, по който вие държите контрола върху всичко и всеки.


ВЕЗНИ

Хубав месец

 

За вас октомври беше доста тежък месец, нищо че го наричате свой. Той ви изтощи до такава степен, че ви се иска да имате малко време за почивка или поне дни, в които да не сте толкова ангажирани, колкото бяхте досега. Добрата новина е, че на 8 ноември Венера навлиза във вашия знак и през следващите четири седмици след тази дата ще имате по-голяма възможност да изявите себе си, да правите онова, което обичате и като цяло, да живеете в хармония и мир със собствените си желания. Бъдете внимателни в средата на месеца, когато настъпва новолуние в Скорпион. Опитайте да сте по-консервативни относно харчовете си, за да не превишите драстично някои разходи. В края на месеца очаквайте хаос в живота си. Макар и творчески, той ще внесе известен смут в ежедневието ви. Възможно е да ви се наложи да пътувате на не много близки разстояния, но пък тези пътувания ще ви разнообразят и внесат нова нотка в живота.


СКОРПИОН

Време за промяна

 

За вас ноември ще бъде месец от изключителна важност. Веднъж, защото това е „вашият месец“, повечето от вас празнуват рождения си ден тъкмо сега. И втори път, защото най-важните събития от звезден характер се случват във вашия знак или по оста Телец-Скорпион, която ви засяга пряко. Опозицията на Слънцето и Марс с Юпитер и Уран е причина да чувствате противопоставяне през първата половина от месеца. Някак вашето мнение все ще е в разрез с гледната точка на другите хора. Това определено ще ви накара да използвате своето скорпионско жило по предназначение. Новолунието в Скорпион на 13 ноември е повод за едно ново начало, което ще поставите със замах. Независимо дали е в личен или професионален план, то ще ви даде своите плодове още в края на месеца. А тогава, в края на ноември, очаквайте и подобрение във финансовото си състояние.


СТРЕЛЕЦ

Действайте в края на месеца

 

През ноември ще се опитате да се обърнете към себе си, към своя вътрешен глас, за да чуете интуицията, която винаги ви съветва по най-правилния начин. Това е месец на забавянето, на укротяване на темпото, което забързахте в последните няколко седмици. След 10 ноември очаквайте трудности, чиято цел е не да ви провалят, а да ви забавят или по-скоро да не позволят вие да предприемете някакво необмислено действие. Съветвайте се с хората около себе си. През третата десетдневка от ноември състоянието ви ще се промени изцяло. Слънцето и Марс навлизат във вашия знак и ще ви дарят със сили и енергия. Очаквайте вдъхновение и прилив на силни емоции, които ще трябва да изразите в действие. Така мудно започналият месец ноември ще завърши с активни действия и начинания.


КОЗИРОГ

Енергия и подем

 

През ноември ще се завърнат вашите сили и енергия, такива, каквито бяха преди точно четири-пет месеца. Откакто Сатурн започна своето ретроградно движение, в живота ви се случиха някои забавяния, които сякаш се проточиха дълго време и вие вече нямате търпение нещо да се промени. Идва моментът на промяна и потръгване напред. През първата половина от месеца довършете някои стари задачи, доведете докрай онова, което сте започнали от лятото насам. През втората половина от ноември ще се чувствате далеч по-добре. Ще печелите професионално признание и овациите в службата, но стига да работите според сърцето си, а не според темпото на някои ваши колеги, които все не се справят с работата и ви дърпат назад. Сега вие ще трябва да решите дали искате да изпъкнете и да подобрите имиджа си, или желаете да се слеете с общата картина и да сте като другите.


ВОДОЛЕЙ

Пътувания и авантюри

 

Ноември, като граничен месец между започналата вече есен и предстоящата зима, се изявява в хороскопа ви като месец, подходящ за доста пътувания. Дали ще са на къси, или дълги разстояния, дали ще са в страната, или в чужбина, зависи от вашите предпочитания. Но не изпускайте нито един шанс да пътувате и да се радвате на живота под формата на екскурзия. В служебен аспект също ще се радвате на късмет, въпреки че месецът не предвещава печеленето на професионални битки, ако това засяга най-амбициозните сред вас. В службата по-скоро нещата ще вървят равноделно, дори на моменти скучно. Но затова пък се включват авантюрите и преживяванията в личния ви живот. Внимавайте в крайните дати на месеца. Вземането на прибързани решения тогава може да ви изиграе лоша шега.


РИБИ

Прилагате наученото

 

Движението на ретроградния Сатурн от юни до момента ви накара да се върнете в училище и да учите сериозно ненаучени в живота уроци. Това е съвсем образна метафора, която изразява причината за трудностите, с които беше наситено лятото ви, та те продължиха и до ден-днешен. Сатурн през ноември тръгва по своя директен ход. Отдъхнете си, но не празнувайте, без да сте подготвени. Време е за изпит. Планетата на ограниченията и реда ще иска от вас да провери дали сте успели да научите уроците си през лятото. Затова и ще бъдете подложени на ситуации и обстоятелства, които изискват да вземате правилни и адекватни решения. Ще имате и помощ от приятел. Някой, който по-добре си е научил уроците от вас, ще ви подскаже и ще ви даде едно рамо. Така че винаги можете да разчитате да подкрепата на хора, които ви обичат. Като цяло, месец на потръгване, но и на внезапни проверки.

 

Тодор Емилов-Тео

One thought on “Вашият хороскоп за ноември

  • Чудесен ми е хороскопа за ноември. Благодаря!

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *