Водещи новиниПриложение Полски Тръмбеш

Общинските имоти по трасето на АМ „Хемус” край три села прехвърлени на държавата

Над 100 пътни машини стоят трета година под открито небе край Куцина

 

Общински имоти в селата Полски Сеновец, Куцина и Стефан Стамболово се прехвърлят на държавата в лицето на Агенция „Пътна инфраструктура”, решиха общинските съветници на последната си сесия.

Над 100 пътни машини стоят трета година под открито небе край КуцинаОбщински имоти в селата Полски Сеновец, Куцина и Стефан Стамболово...
Машините в нивите край Куцина.

Решението за отчуждаването е във връзка с изграждането на АМ „Хемус” по технически проект от 2020 г. Заради това земите в землищата на трите села минават от публична в частна общинска собственост, за да бъдат прехвърлени безвъзмездно на АПИ по обнародван през 2021 г. ПУП. Така се очаква да се даде зелена светлина на строежа на автомагистралата в областта, която ще минава през 11 населени места.

В същото време вече трета година тежка пътна техника от над 100 машини стои под открито небе на паркинг в нивите край Куцина.

Това стана след скандал, когато служебният министър на регионалното развитие Виолета Комитова откри куп нарушения и незаконно строителство. Тогава бе съобщено, че на строителите са предплатени 95 млн. лв. от бюджета на държавата. Заради скандала въпросните над 100 строителни машини бяха паркирани измежду царевичните ниви в готовност да стартират работа. Техниката бе на компания „Европейски пътища“, наета от държавната компания „Автомагистрали“ при строителството на 32 километра от автомагистрала „Хемус“ от Павликени към пътния възел при село Куцина. Те стоят под открито небе и сега и чакат да бъдат използвани.

Нели СУКОВА

Сн. авторката

3 thoughts on “Общинските имоти по трасето на АМ „Хемус” край три села прехвърлени на държавата

 • В Държавата на абсурдите всичко е възможно.

  Отговор
 • Дано и на общинските съветница да им прехвърлят имотите в полза на държавата и да им ги надплатят на половин цена – както бяха платени земите на тези хора!

  Отговор
 • „когато служебният министър на регионалното развитие Виолета Комитова откри куп нарушения и незаконно строителство.“

  Нищо подобно не е открила Комитова,просто злобата беше невероятна.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *