Водещи новиниПриложение Полски Тръмбеш

Стартира дарителска кампания за ремонт на помещения в храма „Рождество Богородично”

Първото дарение е на Георги Чакъров, обяви го на 60-ия си рожден ден с пожелание да има неделно училище

 

СТАРТИРА ДАРИТЕЛСКА КАМПАНИЯ ЗА РЕМОНТ НА ДВЕ ПОМЕЩЕНИЯ в храма „Рождество Богородично„ в Полски Тръмбеш.

Първото дарение от 1200 лева бе обявено на 60-ия рожден ден на Георги Чакъров, кмет на общината. На юбилея си той обяви, че е време в града да има неделно училище, и пожела това да се случи в най-скоро време, за което дарява и сумата, която бе събрана от служители на Общината по повод личния му празник.

На 29 септември 2023 г. бе открита и дарителската сметка в клона на Уникредит Булбанк в Полски Тръмбеш на името на църквата „Рождество Богородично”.

„…Първо ще се направи възстановяване на пастирското жилище в двора на храма, до което има прилежащо помещение. След ремонта може да се ползва за неделно училище или за други подобни мероприятия. Повече от 20 г. помещението не е било ползвано за нищо. По дарителската сметка все още няма дарения освен това на г-н Чакъров, но се надявам скоро хората да се включат в кампанията. Владиката дядо Григорий ще трябва да каже как ще се ремонтира, какво ще се прави, колко ще струва и т.н.…”, обясни отец Димитър Костов, енорийски свещеник, който пое храма в Полски Тръмбеш през 2017 г. и се премести в града със семейството си от друга епархия. Той е и председател на църковното настоятелство и трудната мисия за възстановяване на постройките и тяхното използване се пада основно на него. Тепърва специалист трябва да каже дали трябва да се съборят помещенията, или може да бъдат ремонтирани и възстановени. Назад в годините в пастирското жилище е живял свещеникът (пастир) на храма. Сега мисията е да се възстанови сградата и после ще се реши за какво да се ползва освен за неделно училище.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *