Водещи новиниОбщество

След няколко преправяния завършват кръговото под Летния театър, търновци притеснени за отводняването му

На финала е строителството на кръговото кръстовище под Летния театър, макар обещанията да бяха, че ще е пуснато в експлоатация още през август.

На по-голямата част от терена е положен асфалт, а някои от градинките са готови за засаждане, видя екип на „Борба“. За пръв път и покрай оградата на Старото военно училище има изграден тротоар. Изпълнени са и някои от исканията на работещите и живущите в района, но не и най-главното – качественото отводняване на целия наклонен терен. Отдавна хората искаха напречни шахти, които да поемат водата, която се събира и от околните улици, но това и при този проект не е изпълнено.

Притеснително е голям наклонът и в края на ул. „7 юли“ към ул. „Христо Ботев“.

Така вероятно цялата вода ще отива към средата на съоръжението и наводненията стават неизбежни, защото не е ясно къде тя ще се оттича. Едва след като видим нанесената маркировка, ще се разбере има ли безопасни места за пресичане на пешеходци.

Все още никой не може да каже кога проектът ще бъде завършен.

Още преди месеци стана ясно, че двете кръгови във Велико Търново се изграждат от „Парсек груп“ на две скорости, като приоритетно е това на „Беляковско шосе“. Под Летния театър се работи, но не и на пълна пара. Само няколко работници засякохме там, а да припомним, че след всички компромиси относно сроковете обектът трябва да е готов до 19 декември т. г.

Ана РАЙКОВСКА

Сн. авторката

8 thoughts on “След няколко преправяния завършват кръговото под Летния театър, търновци притеснени за отводняването му

 • Аз на това кръгово не виждам как автобус, камион, пък и дори по-голям автомобил ще се върти, но пък може и да ме изненадат противно на всички физични закони.

  Отговор
 • Ще го завършат до следващите избори на измамника Дидо…

  Отговор
 • За такива проекти трябва да се ползват чуждестранни консултанти – германски или австрийски инженери-специалисти, които имат професионален опит в тази работа!

  Отговор
 • А кръговото на Триъгълника. Което е всичко друго, освен кръгово. Теренът там просто не позволява да сее изгради такова кръстовище. Сега е още по-сложно отпреди и задръстванията вечер ще са още по-големи. Много по-лесно беше да се поставят светофари.

  Отговор
 • Няма да стане скоро има две детски тракторчета неграмотни работници и много лошо проектиране.

  Отговор
 • Много е готино-кът Пернишка дискотека!При първата катастрофа ще го затворят и изправят!Въртене в кръг на баир и в теснотия може да го измисли само Търновски перничанин!

  Отговор
  • Тези, които идват от ниското трябва да са с предимство, Иначе не става.

   Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *