Горещи новиниПолитика

Бойко Борисов във Велико Търново: Повече не трябва да ни наричате „сглобка“

Лидерът на ГЕРБ заяви, че няма ли написано и гарантирано в бюджета това, което иска ГЕРБ, няма да останат повече в управлението

Повече не трябва да ни наричате „сглобка“. Не виждам в тази дума „сглобка“ нищо рационално, нищо добро за хората. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на Националното съвещание на партията, което се проведе в събота във Велико Търново. В срещата участваха ръководството на партията, както и всички избрани кметове на общини, областните ръководители на партията и парламентарната група.В заседанието се включиха и кметове от Националното сдружение на общините в Република България, чиито председател е кметът на Велико Търново Даниел Панов.

 

„Вчера си дадох сметка, че тази дума „евроатлантаизъм“, станала трудна за преглъщане дума, ако днес не кажем „Тръгваме си“, стои това, защото днес светът е толкова сложен.

Единственото добро на това управление към днешна дата е, че държи ясна посока на страната. Това е единственото, заради което сме в това правителство. Всичко останало е в противовес на нас. Проблемът на ГЕРБ е идеологията на ГЕРБ. Ние сме партия, която на глас е изричала, забележете – преди избори: „Няма да вдигаме пенсиите“. Сега какво се случва – представя ни един бюджет, който абсолютно нереалистично е надут.

Аз с ужас установявам, че България се превръща в един соларен парк. Навсякъде стъкло. Няма природа, няма нищо. С по 1-2 места, а природата се превръща в стъкло… навсякъде.

Аз пък моля ГЕРБ – това, което е възможно за агроземеделието и соларните паркове – сиреч да се вдигнат на високо, сме „за“. Иначе сме против. Ние вече нямаме красивите поля… имаме стъкло“, отсече Борисов.

Лидерът на ГЕРБ добави: „Спокоен съм, че бюджет в парламента може да се приеме и без ГЕРБ. Показва го сглобката на места. А такива като Борис Бонев ми дават прекрасното основание да им кажа – там, където ходите да се молите в тая църква – там си правете бюджета.

Няма ли написано и гарантирано в бюджета това, което иска ГЕРБ, няма да се подадем повече. Иди при Цеков, той при Василев и т.н. Няма да носим повече отговорност с тях за безобразията, които правят. Заради това и казах – не ни наричайте вече сглобка!“, продължи лидерът на ГЕРБ.

Борисов заяви, че две неща могат да изкарат ГЕРБ от това съвместно управление. Това е бюджетът и второто е корупцията.

„Мисля, че има висша степен на корупция в последните две години. В момента министър от това правителство ходи с охрана и се пази от своите, заради натиск за стотици милиони за обществени поръчки.А те ни дават оценка на нас. Има два пъти по-малко гласове от нас на тези избори, а още си мислят, че имат правото да ни управляват“, каза Борисов и допълни:

„Трите дами, които преговарят с ПП-ДБ, да им съобщят нашите решение и в зависимост от тяхната реакция ние сме готови на всякакви варианти“.

Думата взе и Десислава Атанасова.

„Очаква ни финансов ужас, невиждан от 25 години насам заради бюджета, представен от Асен Василев. Дълг, дефицит, липса на инвестиции и нови данъчни тежести. Голям шлем от провали – това ни очаква“, подчерта Атанасова.

След това тя заговори за това какво ще е бъдещето на сглобката и ролята на ГЕРБ в нея: „Г-н Борисов, нашата парламентарна група ме натовари с предложението да не приемаме мерки и нито една законодателна инициатива, която не е съгласувана предварително с ГЕРБ.

„Това е предупреждение към нашите колеги и ако това не се случи и не се реализира… г-н Борисов, аз съм по-крайна и ще предложа разглобка“, заяви Десислава Атанасова.

„Днес сме изправени пред избор! Това не е лек избор! На кръстопът сме! Но не забравяйте, че Дяволът чака на кръстопътя“, каза пък Томислав Дончев.

Той заяви, че има три възможности.

„Първата е разваляме сглобката. Вторият вариант е нещата да продължат както досега, но ей тоя вариант го няма – това е единственото сигурно. И тук влизаме в сложната дискусия – какъв да бъде третият вариант! Имаме правителство не да му се радваме, че го имаме, а то трябва да работи и хората да го усещат това“, допълни Дончев.

По време на националното заседание кметове се изказаха за натиска върху местната власт и „избирателното“ разпределяне на евросредства от финансовия министър Асен Василев към градовете, управлявани от ГЕРБ. Бойко Борисов се разгневи.

„Не си спомням някой от промяната да е споменал за вдигане на данъци по време на предизборната кампания. ГЕРБ сме си казали: Няма да се вдигат данъците! Кметовете имат право да вдигат местните данъци и такси колкото си искат. „Продължаваме промяната“ да си намерят друго мнозинство за бюджета в този му вид, в което да лъжат в цифрите. Друг да им гласува вдигането на данъците, вземането на колите и жилищата. Трите години хаос доведоха до това“, заяви от трибуната Бойко Борисов.

Веселина АНГЕЛОВА

снимки-авторът

 

 

 

One thought on “Бойко Борисов във Велико Търново: Повече не трябва да ни наричате „сглобка“

  • Удариш ли българина по джоба това е най големия проблем. Става не узнаваем и бесен. Забравя всички ценности.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *