Водещи новиниСъдби

Историята на Калин Василев вдъхновява все повече млади хора в цялата страна

Калин Василев, основател на „Търново рънс” и организатор заедно със съмишлениците си на стотици безплатни събития за здраве, става все по-популярен и в страната и е вдъхновяващ пример за младите хора

Показателно за това са множеството мотивационни срещи, на които е канен от училища от различни кътчета на България.

На тях откликва с готовност и с присъщия си ентусиазъм. А и темата му за разговор напоследък – „Каква е твоята мечта?”, е повече от благодатна за откровеност и близка до ума и сърцата на младежите. Във Велико Търново вече е обиколил ОУ „Св. Патриарх Евтимий”, СУ „Владимир Комаров”, СУ „Г. С. Раковски”, ОУ „Бачо Киро” и Езикова гимназия. Бил е и в СУ „Бачо Киро” – Павликени, а наскоро се завърна от Кюстендил, където имаше изключителна по думите му среща с над 60 ученици от ПМГ „Проф. Емануил Иванов”.

На 11 ноември Калин Василев беше единият от вечерните лектори и говори пред 80 бъдещи висшисти от 13 университета в България, които участваха в V национално състезание за медиация за студенти с домакин НВУ „Васил Левски”.

„Просто не знам какво става тази година, но имам вече 12 или 13 гостувания в различни училища.

Аз и друг път съм ходил в предишни години и във Варна, Карнобат, Стара Загора, Русе, в Пловдивския университет. Понякога сам, в други случаи с приятели – доброволци от екипа. Но тази година определено има бум на гостуванията ми. Телефонът ми буквално не спира да звъни. Явно са се активизирали по-младите учители и виждат огромен смисъл в това да се споделят вдъхновяващи истории. Аз разказвам за моята мечта – българите да бъдем здрави. И ги карам да я пречупят през техните мечти, в края на краищата всички мечтаем за различни неща. Разказвам им моята история – как от нищо направихме толкова много събития и увлякохме стотици хора. Най-вече им давам вярата, че когато човек силно желае и мечтае за нещо, то се случва. Но трябва много труд и постоянство. Получават се красиви срещи и всички сме усмихнати, като си тръгваме”, сподели за „Борба” Калинбата.

И допълни, че това не е някакъв проект, не взема хонорари, пътува на собствени разноски, но създава контакти и приятелства.

„Вярвай, много градове си мечтаят да се случват такива цветни колективни събития като тези, които правим във Велико Търново. Като разберат за тях и ми пишат, аз откликвам, защото това е една от целите на нашето сдружение. И ако няма „Пловдив рънс”, а съществува „Търново рънс”, поне мога да поговоря с хората, да ги надъхам и да им предам опита си. Ние посяваме семенца. Един от всички, които са били на тези срещи, да повярва и да сбъдне мечтата си, за мен това е успех. Питали са ме защо не направя например „Стара Загора рънс” или в други градове, аз им отговарям, че не това ми е целта. Аз искам да се фокусирам във Велико Търново, а който иска на други места в България да има нещо подобно, да поеме от нас щафетата”, казва още Калин Василев, на когото в най-близко време предстоят запланувани срещи в училища в Горна Оряховица и Първомайци. И отправя апел – ако някой учител иска да разнообрази учебните занятия с една такава мотивационна среща, нека да му пише. Той е насреща.

Ана РАЙКОВСКА

8 thoughts on “Историята на Калин Василев вдъхновява все повече млади хора в цялата страна

 • Браво Калине, ако нашите политици работеха с твоя ентусиазъм щяхме да сме най- прекрасната държава на света.

  Отговор
 • И какво точно работи Калин? Кога ще спрете с фалшивите герои?

  Отговор
  • Когато ТИ облечеш дрешките на Капитан Планета и дадеш интервю бе, пич… Айде, дай ни истинския герой, па ние ще ти ръкоплещим

   Отговор
  • Позьор-инфлуенсър страдащ от глад за внимание. Но има будали да се възхищават.

   Отговор
 • Днес демонстрацията на успех, здраве и здравословен начин на живот стана заклинание, нещо като „всичко в името на…“. Все едно, че някой се опитва да живее така, че да е неуспешен и болен… И още – наблюдавал съм го дълго време – тая калимба има палави очички, яде му се агнешко… И друго – да, безплатно е, но на практика, кой го храни бе ?

  Отговор
  • Дарения му давали – сам се хвали. Иначе с докторски степени от Кембридж и къде ли е (уж) и накрая разхожда бабички по горите. Това се казва да вложиш в образование.

   Отговор
 • Грозни критики, очите ви са в тъмния тунел благодарение на вашия замрял интелект. Разкажете за вашите доходи, за вашите дела…

  Отговор
  • Голям интелект имаш щом стигаш до такива изводи. Някой пише поръчкова статия, коментираме я. Нещо не ти допада ли или трябва всички да сме възхитени?

   Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *