Горещи новиниЗдраве

Фондация „Искам бебе” получи националната награда на Ротари – България

ФОНДАЦИЯ „ИСКАМ БЕБЕ” Е НОСИТЕЛ НА НАЦИОНАЛНАТА НАГРАДА НА РОТАРИ – БЪЛГАРИЯ

Организацията беше номинирана от Ротаракт клуб – Велико Търново, за успешната им съвместна дейност.

Церемонията по връчването на приза се състоя по време на благотворителния бал, с който великотърновският Ротари клуб отбеляза своя 85-и рожден ден.

Пред повече от 300 гости президентът на Ротаракт клуб – Велико Търново, Марий Стоянов представи съвместната дейност на клуба с фондация „Искам бебе”. От 5 години те заедно реализират кампанията „С цвете в ръка срещу репродуктивните проблеми”. За този период от време са събрани близо 9000 лв., които са дарени на четири двойки с репродуктивни проблеми от Велико Търново, три от които вече имат свои деца.

Илиян Николов – паст дистрикт гуверньор на Ротари България, разказа за възникването на идеята за връчване на националната награда на Ротари.

Той припомни, че първата награда е връчена отново във Велико Търново през ротарианската 2020/2021 год. по номинация, направена от Ротари клуб Велико Търново. Наградата се връчва на лица, които не са част от структурата на Ротари или Ротаракт клубове и имат безспорен принос в своята област, като прилагат основната ценност на Ротари – служба за просперитета на общностите на територията на България.

През ротарианската 2020/2021 година кампанията „С цвете в ръка срещу репродуктивните проблеми” бе избрана за дистриктна инициатива и бе реализирана паралелно в 11 града в България.

Марина Желева – дистриктен ротаракт представител, разказа за това, че идеята е припозната от доста Ротаракт клубове в страната, които продължат и към днешна дата да я реализират.

Националната награда на Ротари – България, бе връчена от дистрикт гуверньора Христо Михайловски и паст дистрикт гуверньора Виолина Костова на представителите на фондация „Искам бебе” Мария Янева – председател на Управителния съвет на фондация „Искам бебе”, и Вероника Михайлова – областен координатор за Велико Търново.

Мария Янева развълнувана сподели при приемането на наградата, че благодарение на съвместната работа между фондация „Искам бебе” и Ротаракт клубовете в страната, вече има родени деца, колкото за един клас.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *