Горещи новиниКрими

Начо Пантелеев по своя инициатива даде допълнителни показания в полицията

Според повдигнатото обвинение, виновникът за катастрофата със загиналия Ферарио Спасов, може да получи от 3 до 8 години затвор

Обвиняемият за катастрофата, завършила със смъртта на футболната легенда Ферарио Спасов Начо Пантелеев, в четвъртък се яви в полицията във Велико Търново по собствено желание, за да даде още обяснения по случая с цел да съдейства на разследването. В същото време обаче се опита да се скрие от репортерските микрофони и камери.

Окръжната прокуратура в Ловеч, която води разследването на тежката катастрофа край село Шереметя, завършила със смъртта на Ферарио Спасов, не е призовавала до момента обвиняемия Начо Пантелеев. Виновникът за кървавото произшествие е депозирал молба, с която настоял да даде допълнителни показания. По този повод той се яви в полицейското управление във Велико Търново със своя адвокат.

„Разказа всичко, което помни, което е направил. Представи факти и обстоятелства, които според мен до настоящия момент не бяха известни нито на разследващите, нито на прокуратурата, както и на обществото. Целта е те да могат да бъдат проверени. Пантелеев изложи и факти, които според мен обуславят и негова отговорност, тоест, че и той има вина за това ПТП“, коментира адвокат Венцислав Фоти.

В момента обвиняемият за жестоката катастрофа е с мярка за неотклонение „подписка“ и живее със семейството си в Лясковец.

„На адресът в Лясковец той живее под наем и има договор за това. Той и неговото семейство на са изнасяли вещи от това жилище. Ако има някакво изнасяне, не е извършено от него. Пантелеев се чувства изключително съкрушен, думата с която той описва случилото се е „ужасна трагедия“. Притеснен е и не иска да напуска дома си. Не излиза, освен ако не е призован да се явява в полицията. Освен това се страхува за живота и здравето на своето семейство“, допълни адвокат Фоти.

По повдигнатото обвинение на Пантелеев, Наказателният кодекс предвижда от 3 до 8 години лишаване от свобода. От прокуратурата обаче заявиха, че при нови обстоятелства в хода на разследването може да се стигне до промяна на първоначалното обвинение, както и на мярката за неотклонение.

Веселина АНГЕЛОВА

6 thoughts on “Начо Пантелеев по своя инициатива даде допълнителни показания в полицията

 • Пълна пародия на правосъдие! Убиваш някого поради собствената си малоумщина и безотговорност и лежиш 3-8 години! Правосъдие в България няма! Дано по-скоро Господ да даде на всекиго заслуженото! АМИН!

  Отговор
  • Дано! И на мангалина и на тези псевдо-журналя, които цензурират и не допускат коментарите на малкото останали читатели на болшевишкия им сайт!

   Отговор
 • Снимката е култова. Тоя и пеша да е, пак ще се набута в насрещното. Зебрите и пешеходни пътеки са животни някакви за него.

  Отговор
 • За малко щях да повярвам на Фоти,че ще се бори за благоденствието на търновци.Сега като виждам кого защитава си давам сметка,че съм взел правилното решение.

  Отговор
 • „че и той има вина за това ПТП“ – звучи сякаш основно вината е в загиналия.

  Отговор
 • А НАП самосезира ли се? За луксозния скъп Мерцедес? С какви пари, откъде, платени ли са налози и т.н.? А ??? А-хаааа…..Ами понеже е мръсен мангалин, за него всичко е разрешено?

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *