У нас

Снимки на деца в български носии за конкурса „Аз раста патриот“ се приемат до 30 ноември

Над 70 деца от страната и чужбина участват досега в тазгодишното издание на конкурса „Аз раста патриот“, съобщиха от екипа на конкурса. Приемането на снимки на деца и младежи в български носии за участие в конкурса продължава до 30 ноември.

Изключително красиви фотографии на българчета в народни носии са получени досега за осмото издание на конкурса, обясняват организаторите. „Аз раста патриот“ се организира от смолянските журналисти Петя Гайдарова и Евелина Атанасова с подкрепата на бутилираща компания „Михалково“. Каузата е да учим децата и младежите с гордост да носят народната носия, да разбират и ценят традициите и те да бъдат предадени на следващите поколения, посочи Петя Гайдарова.

Съгласно регламента, в конкурса участват фотографии на деца и младежи в български носии, разделени в четири възрастови групи – от 1 до 4 г., от 5 до 8 г., от 9 до 12 г. и от 13 до 18 г. Кадри с деца във везани български премени от различни фолклорни области, както и на българчета, живеещи в Бремен, са изпратени досега за конкурса. Интересът за участие в тазгодишното издание на „Аз раста патриот“ е много голям, според организаторите.

https://www.facebook.com/profile.php?id=61553286062239

БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *