Горна ОряховицаПолитика

Инж. Добромир Добрев оспорва в съда резултатите от балотажа за кмет на Горна Оряховица

Екскметът на община Горна Оряховица Добромир Добрев оспорва законността на решението на Общинската избирателна комисия в железничарския град, с което опонентът му на балотажа Николай Рашков е избран за нов градоначалник

Казусът вече е обект на работа на Административния съд във Велико Търново.

Жалбата е постъпила още на следващия ден след изборите заради претенция за допуснати нарушения с машинния вот на втория тур. В тъжбата е описано, че получените според протокола на ОИК действителни гласове за него били само с 424 по-малко, които са формирани изключително от гласуването с машини. Твърди още, че устройствата са били удостоверени неправомерно – хеш кодът не бил валиден по време на подготовката на вота, тъй като имало грешка на екрана. Тази грешка не била документирана в доклада за удостоверяване, което е допълнително нарушение. Допълва, че са липсвали печати върху бюлетините от машините, както и че е имало неправилно отчитане на действителните бюлетини.

Административният съд в старата столица е предприел изискване на всички протоколи от секционните избирателни комисии в Горна Оряховица, както и цялата останала изборна документация.

По делото се допуска изслушване на съдебно-статическа експертиза от трима специалисти.

Заседанието е насрочено за 21 ноември и ще се проведе при открити врата.

Галина ГЕОРГИЕВА

4 thoughts on “Инж. Добромир Добрев оспорва в съда резултатите от балотажа за кмет на Горна Оряховица

 • Според мен ,това ще му донесе само и единствено негатив!Както в победите ,така и в пораженията винаги трябва да излизаш с високо вдигната глава и с уважение към опонента ти.

  Отговор
  • Човекът иска да пробва – току виж стане.

   Отговор
 • Д***ият е лаком, не му се пуска кокъла

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *