Водещи новиниКрими

Ясновидката Соня Щерева: Похитените ще се завърнат живи и здрави до Нова година

Ясновидката Соня Щерева от Горна Оряховица, която е тъща на помощник-капитанът на отвлечения кораб в Червено море, е категорична, че членовете на екипажа са добре и ще се върнат живи и здрави

Тя пожела да направи тази прогноза публично, за да успокои всички, които са притеснени за живота и здравето на похитените.

39-годишният зет на Щерева-Данаил Веселинов от Горна Оряховица е един от двамата български граждани, останали в плен на бунтовниците в Йемен.

Плавателният съд бе отвлечен в неделя.

„Ще ги пуснат по-рано, отколкото се предполага. Въпреки, че виждам добър изход от кризата, аз и дъщеря ми сме много зле“, сподели през сълзи Соня Щерева.

Тя твърди, че отвличането не е случайно.

„Похитителите нямат нищо против екипажа на кораба, но има политическа причина за похищението. Не искам обаче много да се ровя в тази посока. Бих искала да кажа и на близките на другия отвлечен българин, че нашите момчета ще се приберат до Нова година. Това ще се случи до две-три седмици. Властите в България правят всичко, което трябва за освобождаването на екипажа. И други държави са се включили в спасяването на отвлечените и те ще се завърнат невредими“, предрече Соня Щерева.

Тя разкри, че когато зет и тръгвал на това плаване, тя усетила, че ще се случи нещо лошо и го предупредила да бъде внимателен.

„Казах му: „Сменяш 3-4 самолета дано да няма проблем“. Видях цифри и му казах да не се качва на полет с такъв номер. Когато показаха кораба по телевизията обаче забелязах цифрите 191 изписани върху плавателния съд и разбрах, че те са се явили във видението ми“, категорична е Соня Щерева.

От Министерство на вътрешните работи са информирали близките на горнооряховчанина, предложили са психологическа помощ и всякакъв друг вид подкрепа, от която се нуждае семейството.

Мъжът от железничарския град се озовал на борда с помощта на варненска фирма, която наела него и другия българин за работа на плавателния съд. Заедно с нашенците екипажът включва общо около 25 души от Мексико, Румъния, Украйна и Филипините.

Превозното средство е собственост на израелски бизнесмен, основал компания във Великобритания, която на свой ред го отдала на японска фирма.

Корабът е плавал от Турция за Индия, превозвал е автомобили. Той е с размери – 189,2 м дължина и широчина 32,29 м.

За похищението отговорност поеха хусите в Йемен чрез съобщение в „Телеграм“. То гласи: „Йеменските въоръжени сили проведоха военна операция в Червено море, която доведе до залавянето на израелски кораб. Той беше доведен до йеменския бряг. Йеменските въоръжени сили третират екипажа на кораба в съответствие с ученията и ценностите на нашата ислямска религия“.

Веселина АНГЕЛОВА

One thought on “Ясновидката Соня Щерева: Похитените ще се завърнат живи и здрави до Нова година

  • Не ги ли е срам такива ясновидци, врачки и шарлатани да трупат актив за сметка на близките на отвлечените, като им дават сигурни надежди… Как тьотката гарантира, че няма джагалите да им отрежат публично главите, както стана с едни шофьори в Ирак преди 15-20 години. Дано всичко е наред и държавата задвижи всички дипломатически канали и спаси сънародниците, но подобни изказвания са като при малкия Сашко – сума ти и гадатели се изредиха. А който им вярва и им дава пари за „работата“ е по-зле и от тях.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *