Образование

Десета юбилейна Седмица на бащата в СУ „Бачо Киро“ – Павликени

Седмица на бащата се проведе от 6 до 12 ноември за 10-и път в СУ „Бачо Киро“ – Павликени, и премина под надслов 10 години. 10 причини. 10 начина да бъдеш баща“.

За малчуганите е трудно да повярват, че родителите им някога също са били малки като тях. Затова поканиха татковци, които разказаха на децата какви са били те, когато са били на тяхната възраст. Какво са обичали да правят, какво им е било забранявано от техните родители, какви пакости са вършели…

Числото десет е специално. В много световни култури то символизира неограничения потенциал и новото начало. Учениците от втори и трети клас отбелязаха рождения ден на седмицата, като заедно със семействата си изработиха най-оригиналните десетки. Получиха се невероятни творби.

Организаторите от „Да бъдеш баща“ и асоциация „Родители“ отправиха  предизвикателство към бащите.

Четвъртокласниците решиха да предизвикат 10 татковци и същевременно успели обществени личности от региона да отговорят на десет въпроса. Проведе се и фотоконкурс „Аз и татко“. Децата изработиха заедно с бащите къщички и хранилки за птици, които после пак заедно поставиха в училищния парк, имаха уъркшоп с художника и скулптор Дамян Бумбалов, изработиха много красиви картички, рисунки и грамоти, които подариха на своите бащи.

За финал първокласниците поздравиха татковците със стихове и дори измислиха собствено стихотворение за татко, а учениците от четвърти клас им отправиха видеообръщение с помощта на училищната телевизия, в което им споделиха защо ги обичат, уважават и ценят.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *