Общество

Курсанти от НВУ посетиха Президентството по покана на Румен Радев

По покана на президента на Република България Румен Радев курсанти от трите факултета – „Сигурност и отбрана“, „Логистика и технологии“ и „Артилерия, ПВО и КИС“, посетиха Президентството в София

Групата беше водена от началника НВУ „Васил Левски“ бригаден генерал Иван Маламов.

Президентът поздравява бригаден генерал Иван Маламов.

Румен Радев поздрави курсантите за решението им да се посветят на военната професия, която по негови думи е трудна, но и благородна кауза в името на род и Родина. По време на срещата курсантите имаха възможност да зададат своите въпроси относно обучението на кадри и модернизацията на Българската армия.

Президентът изрази своята увереност, че младите офицери ще бъдат ключова част от модернизацията на Българската армия, и допълни, че достигането до необходимото ниво на оперативна съвместимост с партньорите ни от НАТО трябва да върви ръка за ръка с грижите за личния състав и неговата мотивация. „Създайте стереотип, че това, което се преподава, не ви стига. Търсете сами допълнителни знания. Всеки от вас ще стане командир. Важно е как ще водите хората – с команди или с личен пример. Имате чудесна възможност да постигнете всичко това там, където сте“, обърна се държавният глава към курсантите от Националния военен университет „Васил Левски“.

Снимки: Йордан БЪЧВАРОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *