Образование

Над 40 педагози от две области обсъдиха STEM подхода в обучението

Научно-педагогически форум, посветен на STEM подхода в процеса на обучението, събра над 40 участници в Педагогическия факултет на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“.

В него се включиха учители и директори на училища от Великотърновска и Бургаска област, където вече има изградени STEM центрове. Те представиха пред аудиторията добри практики за прилагане на STEM подхода във всички степени на образование. Докторанти от катедра „Педагогика“, част от които са членове на клуб „Млад изследовател“, се включиха във форума с презентации и доклади, за да представят своите научноизследователски постижения. По време на форума бяха обсъдени актуални въпроси, свързани с новата образователна парадигма.

Деканът на Педагогическия факултет проф. д-р Маринела Михова откри събитието, като отправи приветствие към всички участници. Специален поздрав към участниците поднесе и доц. д-р Мариела Тодорова-Колева, заместник-декан на Педагогическия факултет. На форума гостува проф. д-р Найден Шиваров, директор на Националния STEM център към Министерството на образованието и науката, Кина Андреева, главен редактор на издателство „Просвета“, София, Станислав Христов – мениджър в „Бизнес развитие“, Център за творческо обучение, Радостина Уагбое, ръководител на DreamSpace център за България. Форумът се организира в рамките на проект „Изследване и прилагане на STEM подхода в средното образование – от „практиката към теорията“ като част от професионалната подготовка на педагогическите специалисти“, който се реализира от катедра „Педагогика“ на ВТУ.

Форумът в Педагогическия факултет се проведе в присъствена и онлайн форма с участието на университетски преподаватели, директори на училища, учители, докторанти, студенти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *