Общество

Детска площадка изградиха за специализираното отделение на областната болница

Детска площадка ще бъде открита в двора на областната болница „Д-р Стефан Черкезов“ във Велико Търново на 30 ноември от 15 часа.

Тя е направена след дарителска кампания на сдружение „Промяна в поколението“ под надслов „Радостта е здраве“. Основател на сдружението е Цветомила Демиркова, която е родена и израснала в старата столица. В продължение на дълги години представители на сдружението са развивали успешно сътрудничество с детското отделение към болницата, затова и желаят да зарадват малките му обитатели с тази нова придобивка.

Сдружението успява да подсигури нужните средства за детските съоръжения, но за да бъдат монтирани те, се изисква изграждането на бетонова основа под тях.

За изключително кратко време от Общината успяват да изградят необходимата платформа и да я покрият с каучукова настилка, върху която по-късно биват поставени детските съоръжения.

Сдружение „Промяна в поколението“ работи за създаване на осезаема и устойчива промяна сред деца и подрастващи посредством интерактивни образователни програми, социални дейности и подпомагане регионалното развитие на местата, където децата прекарват своето ежедневие. Детската площадка в двора на великотърновската болница е четиринадесето поред дарение в размер на 8249,52 лв., което сдружението прави в изпълнение на своята мисия и съгласно заложените си цели.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *