Общество

Доброволци от Фермерския пазар дариха продукти за деца и младежи с увреждания от център „Дъга“

Доброволци, участващи във Фермерския пазар във В. Търново, дариха от своите продукти на възпитаниците на Дневен център за деца и младежи с увреждания „Дъга“.

Инициативата бе подкрепена и от организаторите на пазара Камен Илиев и Красимир Йорданов.

Директорът на център „Дъга“ Светлана Хаджийска представи на дарителите децата и техните занимания, както и обучаващия персонал – педагози, социални работници, логопед, психолог, рехабилитатори, които полагат ежедневни грижи за тях и организират творчески ателиета, игри, народни танци, часове по готварство, в които ще бъдат използвани дарените продукти. Сред дарителите са Стелиана Маджарова, Младен Колев, мелница „Личев – Генов“, Маринела Маринова, Стефан Стефанов, Владимир Шишков.

Хаджийска сподели пред гостите, че някои деца притежават изключителен талант, и показа впечатляващи рисунки и фигурки от глина и подръчни материали, изпипани до най-дребния детайл. С тези красиви изделия център „Дъга“ участва всяка година на коледния базар, а със събраните средства закупуват още материали, средства за забавления, подаръци и организиране на рождени дни на всяко от децата.

Гостите на център „Дъга“ бяха изпратени с подаръци – красиви свещи, изработени от възпитаниците, които след това продължиха с подготовката на получените продукти за занятието в часа по готварство – приготвяне на туршийки.

Организаторите Камен Илиев и Красимир Йорданов подготвят в предколедните дни от 20 до 23 декември Фермерският пазар в кв. „Бузлуджа“ да бъде превърнат в коледен, като в първите дни работното му време ще бъде от 12 до 19 часа, а на 23-ти ще работи както всяка събота.

Иглика СТЕФАНОВА

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *