Култура

25 години куклен театър „Весел“ и вълшебството, което изгражда, събраха в изложба

Изложба с постери „25 години куклен театър „Весел“ – вълшебство, което изгражда” е подредена пред Факултета по изобразително изкуство при ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”.

На 18-те табла цветно и забавно е проследена историята на културната институция за четвърт век. „Началото на куклен театър „Весел” е поставено с премиерата на спектакъла „Пингвинчето Фраки” през 1998 г.“, казва Веселин Василев, негов директор, и допълва, че събитието е посветено на годишнината от създаването на кукления театър в старата столица.

С различни постановки екипът му – Веселин Василев и Елка Баланова, е участвал в над 80 фестивала на 3 континента. Те са играни освен на български и на руски, турски, румънски и английски език.

През тази година театър „Весел“ реализира национално турне, което стартира от престижната сцена в Пловдив. Кукленци отбелязаха и 10 години от началото на изключително успешния проект „Съботни спектакли за семейна публика“, реализиран с активната подкрепа на Община Велико Търново и с любезното съдействие на читалище „Искра“. Хиляди малчугани се забавляваха и по време на петото издание на Международния театрален фестивал „Лято, кукли и приятели“, организиран от Театър ВЕСЕЛ и финансиран от Община Велико Търново в сътрудничество с фондация „Арт лято“ и Художествена галерия „Борис Денев“ във Велико Търново.

Изложбата ще остане подредена до 10 декември.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *