Водещи новиниГорна ОряховицаОбщество

Кметът Рашков благодари на фирмите, които откликнаха на призива му за разчистване на преспи и паднали дървета

Кметът на Горна Оряховица Николай Рашков отправи благодарност към всички местни фирми, които в понеделник откликнаха на призива му. Те се включиха с техника и работна сила в разчистването на града от сняг и нападали дървета.

До апела на новия кмет се стигна, след като стана ясно, че общинското предприятие, ангажирано със снегопочистването, няма достатъчно личен състав. Липсва и техника, за да се справи с последиците от обилния мокър сняг, придружен със силен вятър. В община Горна Оряховица бе въведено и частично бедствено положение.

Благодарение на общите усилия на всички, които откликнаха, основните тротоари са освободени от снежната покривка, разчистени са и повечето малки квартални улици. Отстранени са стотици нападали клони и дървета.

Отново с подкрепата на местна фирма беше възстановено и движението в отсечката Драганово – Долна Оряховица, която беше блокирана от 4-метрови преспи, причинени от снегонавявания.

Към момента няма необходимост от допълнителна външна помощ, увери кметът Рашков. По думите му координатите на всички отзовали се местни дружества ще бъдат обобщени и запазени в списък, за да може и занапред общината да се обръща към тях при нужда.

Благодарност кметът изразява и към всички граждани, които, спазвайки правилата, добросъвестно разчистиха снега пред домовете и търговските си обекти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *