ПолитикаПриложение Полски Тръмбеш

Маринета Кузманова е шеф на местния парламент за трети мандат, 32-годишната Васка Крумова е най-млада

Секретарят на общината Снежанка Стефанова стана съветник, Габриела Станчева влезе на мястото на Валентина Димова

МАРИНЕТА КУЗМАНОВА ОГЛАВИ МЕСТНИЯ ПАРЛАМЕНТ В ПОЛСКИ ТРЪМБЕШ за трети пореден мандат. Тя е и единствената жена – председател на ОбС, в областта.

Спечели поста отново с 12 гласа „за”, а петима от новоизбраните съветници гласуваха за д-р Емил Енчев. На тържествената церемония пред областния управител Ивайло Здравков, където новите лица положиха клетва, Маринета Кузманова благодари и поздрави всички с встъпването в поредния мандат.

„…Искам да пожелая един успешен мандат на всички нас и да благодаря за доверието. Смятам, че толкова години съм работила и ще продължавам да работя за хората. По принцип председателят на Общинския съвет не е само да води заседанията на комисиите и на съвета, той трябва да бъде и една обединителна фигура. Смятам, че съм го правила през тези осем години и мисля, че ще успея и този път да обединя Общинския съвет не за нещо друго, а заради това, че трябва да служим вярно на жителите от тази община. Нека всички бъдем здрави и благословени!”, каза в изявлението си след избора новият стар шеф на местния парламент.

КОИ СА ИЗБРАНИТЕ НОВИ общински съветници? БСП – Валентина Димова, д-р Васил Василев, доайенът Иван Петров, Георги Семов, Силвия Йорданова. ВМРО-БНД/РЗС/ – Васка Крумова, Маринета Йорданова, Светлин Гърбузанов, Снежанка Стефанова. ГЕРБ – д-р Емил Енчев, Лъчезар Иванов, Милен Михов. ДПС – Мастън Мастънов, Махмуд Юмеров, Назиф Кадир, ПП-ДБ – Стефан Спасов и д-р Красимир Кирилов.

Така в 17-членния парламент на Полски Тръмбеш влязоха 5 ПАРТИИ И КОАЛИЦИИ – „БСП ЗА БЪЛГАРИЯ“, ВМРО-БНД/РЗС/, ПП ГЕРБ, ПП-ДБ И ДПС. БСП има петима съветници, ВМРО-БНД/РЗС/ четирима, ГЕРБ – трима, ПП-ДБ двама и ДПС трима. Валентина Димова се отказа от съвета, защото е депутат в сегашното Народно събрание. На нейно място влезе Габриела Станчева от Петко Каравелово, която е съветник за пръв път.

Най-младият член на новия парламент пък се оказа 32-годишната Васка Крумова от Обединение. Тя също за пръв е в местната власт. На същата възраст е и Мастън Мастънов от Петко Каравелово, но с два месеца по-голям от нея. Мастън бе за кратко депутат и преди това също бе общински съветник. Назиф Кадир си остава и заместник-кмет на общината.

Безспорната новина за местната общност обаче е съветник Снежанка Стефанова, която 6 г. бе секретар на общината, преди това главен счетоводител, а целият й професионален път на икономист е минал в Общинската администрация. За отговорния пост на секретар тепърва ще се търси ново лице.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *