Горещи новиниОбщество

С инвестиция от 40 млн. лева във Велико Търново построиха най-модерния бизнес център

Велико Търново вече има първия си и супер модерен многофункционален бизнес център, който бе построен за 4 години – от 2019 г. до 2023 г.

И макар че лентата ще бъде прерязана най-вероятно в началото на февруари 2024 г., вече са се настанили първите три фирми наематели, като се водят преговори с още 20, уточни за „Борба” управителят Милен Георгиев.

Иновативният проект предлага конгресен център, който досега липсваше в старата столица, макар през годините постоянно да е имало запитвания за база, в която да се провеждат многолюдни събития, конференции и конгреси. Той разполага с шест зали и е снабден с висококачествени аудио-визуални системи и просторни фоайета. Най-голямата конгресна зала е напълно готова да отговори на високите изисквания на клиентите, чакат се само да пристигнат от Франция големите тонколони. Бизнес центърът предлага модерни офис пространства, персонализирани според индивидуалните нужди на ползвателите, и 30 изнесени работни места. И още – плувен басейн, ресторант на самообслужване и фитнес.

Инвестициите на фирма „Екстрапак” са около 40 млн. лева, а сградата наскоро бе одобрена от Държавната приемателна комисия без нито една забележка, което е доказателство за високото качество на изпълнение и ангажираност към всеки един детайл.

Разположен на стратегическо място – на входа на Велико Търново, в Западната промишлена зона, бизнес центърът предлага лесен достъп и съвременна инфраструктура, включително паркинг на две нива за 230 автомобила и станции за зареждане на електроавтомобили.

Това, което го прави един от най-модерните в страната, е начинът на отопление. 72 на брой 100-метрови сондажи осигуряват топлина или охлаждане според потребностите. Освен геотермална климатизация, подово отопление, рекуператорни устройства за вентилация, сградата се захранва с електроенергия само от възобновяеми източници.

Бизнес център „Велико Търново” е сред номинираните в конкурса „Сграда на годината” за 2023 г. в категориите „Офис сгради” и „Зелени сгради”.

Ана РАЙКОВСКА

 

3 thoughts on “С инвестиция от 40 млн. лева във Велико Търново построиха най-модерния бизнес център

 • Добре че не направиха оня грозния конгресен център в старото военно. Отделен е въпросът кой ще идва и как тук да прави конгреси. В този новия има ли хотел и ресторант.

  Отговор
 • Сериозни и отговорни хора, няма кого да крадят и цената се вижда и заслужава. Ако всички работеха по този начин в България, по точно по морето щяхме да се радваме на голяма популярност, а сега сме на последно място в Европа.

  Отговор
 • „сградата се захранва с електроенергия само от възобновяеми източници.“
  Означава ли, че няма жици към Енерго-Про??

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *