Горещи новиниПолитика

Даниел Панов: „Притеснително е, че вкарваме футбола в политичeски манипулации“

Търновският кмет в отговор на призива на общински съветник да подаде оставка като член на Изпълкома на БФС

„В Изпълкома на БФС съм като председател на Националното сдружение на общините в България, а личното ми мнение за Борислав Михайлов няма никакво значение, ще го изразя когато и където трябва”, заяви кметът на В. Търново Даниел Панов на вчерашното заседание на Общинския съвет. Изявлението му бе в отговор на питането на Калоян Янков от ПП-ДБ, който го призова да подаде оставка като член на Изпълкома. „Оставането Ви означава подкрепа за ръководството на БФС и носи негативен имидж на града”, заяви Янков.

„Според чл. 30 на Устава на БФС върховен орган е конгресът, на който гласуват 540 клуба, а Изпълкомът е управителен орган, който ръководи дейността между два конгреса. Борислав Михайлов няма на кого друг да подаде оставката си, освен на Изпълкома. Членовете на Изпълкома не са обвързани с фигурата на президента, нито с оставката му. Те не се назначават от него, а се избират от конгреса.

По този ред съм избран през октомври 2021 г. и изборът ми няма отношение с личността на г-н Михайлов, а още по-малко с управляващи партии или такива в опозиция. По това време България беше управлявана от служебното правителство на Стефан Янев. Излиза, че съм предложен от него и съм от „Български възход“, за да съм в Изпълкома. Не е така. На конгреса получих 292 гласа, които са над 35% повече от гласовете за всеки от двамата кандидат-президенти“, отговори Даниел Панов.

„Създаването на все по-добри условия за футбола както във В. Търново, така и във всички общини, е единствената причина да приема мястото в Изпълкома. Като председател на НСОРБ ние имаме квотен принцип кмет да представлява всички български общини в Изпълкома. Преди мен беше кметът на Созопол. Бях предложен от другите общини и в Изпълкома представлявам общините, които са двигатели на футбола в България. Без тях и кметствата малко клубове биха оцелели, те са най-сериозните инвеститори в спортната инфраструктура, но това е ангажимент на държавата, чиято роля трябва да е водеща“, добави великотърновският кмет.

Даниел Панов накратко припомни направеното във В. Търново като модернизирани терени, съблекални, осветление, пистата, тренировъчния терен, възстановяването на Спортното училище.

Стартира и строителството на новия тренировъчен терен, който е финансиран от БФС по програма на ФИФА. От влизането му в Изпълкома БФС е изградило в страната 19 футболни терена, предстои откриването на още 4.

„Радвам се, че вече имате отношение към футбола, макар да не живеете редовно във В. Търново, отговори Даниел Панов и попита Янков дали гледа футбол, дали знае за „Етър“, кой е треньор на отбора или на националния отбор. „Притеснително е, че вкарваме футбола в политически манипулации. Нека се хванем заедно и да помогнем на футбола във В. Търново. Ще направим среща с вас и хората, които се занимават с футбол и да помислим какво можем да направим за „Етър“ и школата му“, завърши Даниел Панов и повтори, че ролята му на член на Изпълкома е да контролира дейността на БФС и няма нищо общо с президента, а на конгреса оставките ще бъдат гласувани.

 

3 thoughts on “Даниел Панов: „Притеснително е, че вкарваме футбола в политичeски манипулации“

 • Един изтъркан подлец и лъжец…
  Омръзнал ни до смърт!

  Отговор
 • Кметът да вземе да остави настрана страничните си дейности като БФС и да си гледа Община Търново за да види най-накрая неговия екип от зам.кметове и директори на дирекции какви каши за забъркали. Нека да почне да ходи и редовно на работа, а не да се появява в Общината направо на обяд когато половината ден е минал.

  Отговор
 • Панов, разкарай тая ритнитопковска сганнн от центъра на града ни!!! Писна ни от терор около стадиона от фенове и полиция всеки път като има мач. И на всичкото отгоре защо клоните от дърветата стояха по земята две седмици(за ул. Филип Тотю говоря) и никой не се сети да ги събере, има ли родители да си вземат децата от детската градина не ви интересува, а вчера 07.12, когато дойдоха феновете на Ботев набързо изчистихте улицата!! Е това си беше направо цинично спрямо живущите в района!

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *