Водещи новиниЗдравеПавликени

Дентален лекар, пременен като коледен елф, ще преглежда безплатно малчугани

Д-р Ангел Кабаиванов насочва вниманието към профилактиката на детското орално здраве

ЗЪБОЛЕКАРЯТ Д-Р АНГЕЛ КАБАИВАНОВ, ДЕГИЗИРАН КАТО КОЛЕДЕН ЕЛФ, ЩЕ ПРОВЕДЕ ПРОФИЛАКТИКА НА ДЕТСКОТО ОРАЛНО ЗДРАВЕ.

Младият дентален лекар организира безплатни прегледи за деца в Павликени. За да спечели по-бързо и лесно тяхното внимание, ще облече костюма на верния помощник на Дядо Коледа.

Д-р Кабаиванов е от Павликени. Завършил е дентална медицина в София през 2018 г. и стартирал кариерата си в столицата, а преди година и половина се завърнал в родното място.

Идеята за коледна кампания в полза на малчуганите му дошла спонтанно. Обяснява, че е нужен специален подход при работата с малките пациенти, затова и се осмелил да влезе в ролята на елф.

„Исках да предложа на децата по-различно изживяване на стоматологичния стол, което не е свързано със страх и тревога. Колкото по-рано те свикнат с посещението при дентален лекар, толкова по-добре за тях в бъдеще. Целта ми е да повиша осведомеността за профилактиката, добрата орална грижа и хигиена“, заяви д-р Кабаиванов.

Безплатните прегледи ще се проведат на 8 декември от 10:00 до 18:00 ч. За този времеви интервал могат да бъдат обхванати около 8 деца. Необходимо е предварително записване на телефон 0878 159 388.

Бонус изненада към малките пациенти е, че в същия ден там ще гостува и самият Дядо Коледа, на когото могат лично да предадат писмата си с желания за подаръци.

Не за първи път младият стоматолог се дегизира, за да спечели доверието на малчугани. Първата му подобна акция била за последния Хелоуин. Тогава работил с костюм на вампир.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *