Горещи новиниСпорт

21 медала за „Катана“ от Източноевропейското първенство по киокушин карате, световната шампионка Христиана Димитрова със злато и сребро

Над 500 бойци от 12 страни участваха в Източноевропейското първенство на IFK в стил кумите, проведено в София. Великотърновският клуб „Катана“ се представи отлично, като спечели 21 медала в шампионата, организиран от Българската федерация по киокушин карате.

Възпитаниците на Сенсей Самир Мутишев завоюваха 6 шампионски титли. Световната шампионка Христиана Димитрова, която стартира в абсолютната категория в две възрастови групи- Жени 21 и Жени, се окичи със злато и сребро. Злато взеха още Георги Тодоров, Пресиан Маринов, Виктор Василев, Симеон Стефанов и Владимир Иванов.

Сребърни медалисти са Кристиан Велков, Пресиан Петков, Аксел Георгиев, Микаил Мутишев, Максим Караиванов и Иван Георгиев.

С бронзови отличия се окичиха Стелиян Николов, Дарина Дойнова,

Тихомир Тодоров, Мартин Маринов, Никола Михайлов, Денислав Георгиев, Михаил Иванов и Аврам Димов.

„Много емоции, много тежки битки, ужасно съдийство, но все пак това не може да ни пречупи. Духът на боеца е в нас и един турнир нищо не значи .

Ще продължаваме да тренираме и да доказваме, че сме най-силните и смелите бойци, ще развиваме своите качества, ще се срещаме с нови предизвикателства и няма да се предадем. Един отбор, едно неразрушимо ядро! Всички много се подкрепяха и помагаха на съотборниците си! Респект!“, написа на клубната страница в социална мрежа Сенсей Самир Мутишев.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *