Водещи новиниОбщество

След дълго чакане великотърновски квартал се сдоби с банкомат

След дълго чакане великотърновският квартал „Зона Б“ най-сетне се сдоби с банкомат

Устройството е вградено в новоизграден супермаркет и вече обслужва жителите на района.

Поддръжката е от банка „ДСК“.

Проблемите на „Зоната“, както е известен квартала сред великотърновци, влязоха и по време на заседание в местния парламент. Тогава стана ясно, че там няма аптека, банкомат и пенсионерски клуб, за който жителите продължават да настояват.

В квартала живеят 4000 души, които продължават да нямат аптека.

На тях им се налага да ходят до центъра или до съседния квартал – „Бузлуджа“, за да си купят лекарства. Транспортът обаче също е неудобен – единственият автобус, който спира там, ходи само до центъра и няма никакви връзки с останалите квартали.

В същото време две години възрастни хора в квартала настояват за разкриване на клуб на инвалида и пенсионера, за което „Борба“ вече писа.

Проблемът е, че няма подходящо помещение, въпреки че в Общината дори е входирана подписка.

„На територията на жк „Зона Б“ Община Велико Търново е собственик само на жилищни имоти – апартаменти, както и на новоизградената детска градина „Шарения замък“. Няма общинско помещение, което да е подходящо и да отговаря на изискванията за разкриване на клуб на пенсионера и инвалида“, обясни преди време Даниел Панов.

В същото време писмено предложение за включване на разход за наем на помещение не беше одобрено за предходния бюджет, а местните жители се надяват това да се случи през 2024 г.

Към този момент обаче няма клуб на пенсионера, който да се намира в частно помещение. В общината действат 34 такива, а само пет от тях са във Велико Търново. Най-близкият се намира в кв. „Бузлуджа“, но в него членуват само двама души от „Зона Б“. Трудното придвижване на възрастните хора е сериозна пречка. 18 жители на квартала са включени в други форми на социални услуги, предоставяни от Община Велико Търново.

Михаил МИХАЛЕВ

2 thoughts on “След дълго чакане великотърновски квартал се сдоби с банкомат

  • ДСК масово премахват банкомати и създават много неудобства на клиентите си.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *