Водещи новиниЗдраве

Д-р Виолета Пашова: „Автоваксинацията повишава имунната защита на организма срещу вируси и зарази“

Час при доктора

Час при доктора“ е рубрика на „Борба“, в която ви срещаме със специалисти от различни области на медицината. В тематичната страница ще научавате както регионални, така и световни здравни новини, тенденции в здравеопазването и технологиите, съвети за здраве и профилактика и мн. др. Имате възможност да задавате конкретни въпроси, които ще бъдат отправени към медици от съответната област, и техните отговори ще бъдат публикувани. Запитвания, предложения и идеи може да изпращате на имейл georgieva.1991@gmail.com.


Д-р Виолета Пашова: „Автоваксинацията повишава имунната защита на организма срещу вируси и зарази“

 

Д-р Виолета Пашова

Родена е в гр. Сливен през 1958 година. Завършва специалност „Медицина“ през 1981 г. в МУ – Плевен. През 1987 г. защитава специалност „Вътрешни болести“ и през 1995 г. специалност „Клинична токсикология“. Има интереси в областта на спешната медицина. Понастоящем е консултант по токсикология на лечебниците във В. Търново и Г. Оряховица. Работи автоложни методи на лечение – PRP, IPRF, интерлевкини, от 2019 година. Сертифициран специалист на концерна „ГУНА“. Сертифициран специалист за прилагане на медицински изделия TAOPATCH.

Кабинетът на д-р Пашова е в Горна Оряховица, ул. “Отец Паисий“ N 4; тел.+359 899 834 491.

 

В СЕЗОНА НА НАСТИНКИТЕ, ГРИПА И КОРОНАВИРУСА ВСЕ ПОВЕЧЕ ХОРА СЕ РЕШАВАТ НА ИМУНИЗАЦИЯ СРЕЩУ ВИРУСИТЕ.

Съществува обаче ваксина, която не е създадена от фармацевтичните компании. Тя е индивидуална за всеки човек и в същото време не носи никакви рискове от странични ефекти. Изработва се от собствената кръв на пациента и повишава драстично защитните сили на организма.

„Нашите тела не са беззащитни. Можем да ги оприличим с бойно поле, където ежедневно се поселяват различни вредители, намиращи благоприятни условия за хранене и размножаване. Те са основно бактерии и вируси, а също и някои видове паразити и гъбички или отровни вещества. Природата е създала бариери за инфекциите, а именно кожата и лигавиците. Преодолявайки външните бариери, патогените срещат отпора на локалните защитни механизми. При наранявания и при обстоятелства, свързани с повишена пропускливост на лигавиците, патогените срещат белтъци, които маркират нашествениците и така ги предават на макрофагите. Тук се намесва вроденият имунитет, осигурен от група клетки и белтъци, които реагират бързо на алармените сигнали. Войниците в тази защитна армия са клетки от белия кръвен ред“, обясни д-р Виолета Пашова от Горна Оряховица, лекар с над 40 години опит зад гърба си, токсиколог и специалист по регенеративна медицина.

По думите й преди два века медиците са започнали да прилагат т.нар. автохемотерапия при тежки животозастрашаващи страдания с риск от смърт чрез вземане на венозна кръв.

„Във всяка капка кръв има 375 000 имунни клетки. За целта се използва една фракция от собствената на пациента кръвна тъкан, а именно освободената от формените елементи на кръвта течна фракция плазма. В нея има 24 различни аминокиселини, 16 витамина, 16 макро- и микроелемента, над 1100 биологично активни белтъка, растежни фактори. Тези дадености правят плазмата един изключително ценен участник в адаптивните и защитните реакции на организма, основен двигател за преодоляване на тъканната хипоксия. Именно тя е в основата на болестните процеси“, уточни д-р Пашова.

Самата процедура се извършва с две посещения в кабинета и за да бъде максимално ефикасна, е добре е да се прави поне два пъти годишно. Работи се с венозна кръв от пациента в специализирана вакуета. При всяко посещение се взема кръвна проба, която се обработва по протокол в определена центрофуга, след което отделената плазма се инжектира интрамускулно. Това осигурява по-добра устойчивост на патогени, подаване на клетъчни сигнали до клетките на имунната система за активиране по биологичен път и повишаване на имунитета по нехимичен начин.

Д-р Пашова увери, че автоваксинацията се счита за най-безопасния биологичен метод в световен мащаб.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *