Горна ОряховицаЗдраве

350 души измериха костната си плътност в Горна Оряховица

350 ИЗСЛЕДВАНИЯ НА КОСТНАТА ПЛЪТНОСТ СА ИЗВЪРШЕНИ ПРЕЗ ИЗТИЧАЩАТА ГОДИНА В ОТДЕЛЕНИЕТО ПО ОБРАЗНА ДИАГНОСТИКА В МБАЛ „СВЕТИ ИВАН РИЛСКИ”, отчита началникът на отделението д-р Галя Дачева

Пациентите, които са се изследвали за наличие на остеопороза, са от Габрово, Троян, Велико Търново, Горна Оряховица, Лясковец, Стражица, Павликени, Свищов, Златарица, Елена, Сухиндол.

„Кампанията с промоционални цени продължи три месеца и успя да обхване почти два пъти повече жени. Тя бе придружена с разяснения за важността и значението на навременното установяване на проблема и необходимостта от търсене на причините, които са го предизвикали, и започване на адекватно лечение”, допълва д-р Дачева.

През настоящата година се отчита ръст на извършените компютърни томографски изследвания по РЗОК – 889 броя, като прецизното им и навременно изпълнение и въвеждането на инжектор при контрастните е предпоставка все повече специалисти от региона да насочват пациентите си към отделението.

„Продължава съвместната ни работа с филиала на ЦСМП – Велико Търново, като денонощно се извършват конвенционални рентгенови и компютърни томографски изследвания. Тези добри резултати определят 2023 г. като успешна за отделението и са стимул за подобряването им през предстоящата, като ще се търсят начини за повишаване на постиженията”, коментира още д-р Дачева.

Догодина се обмисля възможността в отделението да започнат да се извършват рентгенови изследвания на зъби – конвенционални снимки и ортопантомография.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *